Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Ο Κουαρταραρό μένει στη Yamaha. Τι θα γίνει με τη δορυφορική ομάδα;

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Ο Κουαρταραρό μένει στη Yamaha. Τι θα γίνει με τη δορυφορική ομάδα;

NEWSMOTO

MotoGP: Ο Κουαρταραρό μένει στη Yamaha. Τι θα γίνει με τη δορυφορική ομάδα;

NEWSMOTO

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό αποφάσισε να μείνει στη Yamaha MotoGP μέχρι το 2026.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα ένα κομμάτι του μεταγραφικού παζλ για το 2025 τοποθετήθηκε στο lineup του MotoGP. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ανακοίνωσε ότι παραμένει στην ομάδα της Yamaha για το 2025 και το 2026 συνεχίζοντας την πορεία προς την επιστροφή στην κορυφή.

Ο νεαρός Γάλλος κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή MotoGP το 2021 έπειτα από μια εκπληκτική χρονιά. Το 2022 ήταν επίσης πολύ ανταγωνιστικός παλεύοντας ξανά για τον τίτλο, ωστόσο από εκεί και έπειτα η διαφορά μεταξύ της Ducati και της Yamaha άνοιξε σημαντικά.

Τα αποτελέσματα πέρυσι ήταν φτωχά και ο Κουαρταραρό έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους Ιάπωνες ότι αν δεν κάνουν δραστικές αλλαγές θα αναζητήσει αλλού την τύχη του. Η Yamaha άκουσε τον πρωταθλητή της και το 2024 έφερε στην ομάδα σημαντικούς ανθρώπους για να αναβαθμίσουν τη μοτοσικλέτα.

Advertisement
Advertisement

Η βελτίωση στους πρώτους αγώνες ήταν εμφανέστατη με τον Φάμπιο Κουαρταραρό, αλλά και τον ομόσταβλό του Άλεξ Ρινς, να δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με τις εξελίξεις στην ομάδα και το εργοστάσιο. Αυτό ήταν αρκετό για να πείσει τον Γάλλο να παραμείνει στη Yamaha για τα επόμενα δύο χρόνια και να επιστρέψει ξανά στις νίκες και τα βάθρα.

Η Yamaha στοχεύει πλέον ανοιχτά στο να δημιουργήσει ξανά μια δεύτερη ομάδα στο MotoGP. Το αφεντικό της Yamaha Racing, Λιν Τζάρβις ήδη πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση έχοντας συνεχείς επαφές με ομάδες και ανθρώπους του paddock. Το πιθανότερο σενάρια για την ώρα είναι να κληρονομήσει μια από τις ομάδες της Ducati.

Αν λάβουμε υπόψη ότι η Pramac θα παραμείνει στην Ducati μετά την υπογραφή του Φερμίν Αλντεγκέρ και αδέρφια Μάρκεθ να έχουν κάνει κατάληψη στην Gresini Racing, τότε η μόνη «διαθέσιμη» ομάδα είναι εκείνη του Βαλεντίνο Ρόσι.

Advertisement

Ο Ρόσι και η VR46 έχει πολύ στενές σχέσεις με τη Yamaha και μια πιθανή συνεργασία εκ νέου θα ήταν ιδανικό σενάριο για τον Ιταλό και την ομάδα του. Δεν αποκλείεται λοιπόν το 2025 η VR46 να αγωνιστεί με τις μοτοσικλέτες της Yamaha και να ντυθεί ξανά στα μπλε (ή στα κίτρινα του Ρόσι).