Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP2020, Valencia, 1ος Αγώνας: Με μια λέξη… Suzuki!

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP2020, Valencia, 1ος Αγώνας: Με μια λέξη… Suzuki!

NEWSMOTO

MotoGP2020, Valencia, 1ος Αγώνας: Με μια λέξη… Suzuki!

NEWSMOTO

Με τη φετινή αγωνιστική σεζόν να εξελίσσεται στην καλύτερη εδώ και πολλών χρόνων, έστω και αν αυτό οφείλεται σε λάθος λόγους, μπορούμε από σήμερα να προσθέσουμε ένα ακόμα έντονο αγώνα και τον 9ο (!) διαφορετικό εφετινό νικητή.

Advertisement
Advertisement

 

Ο Joan Mir οδεύει για τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία -έχοντας ήδη ένα στη Moto3 από το 2017- καθώς προηγείται στον πίνακα του πρωταθλήματος. Κάτι που είχε καταφέρει δίχως καν να τερματίσει πρώτος, αυτό όμως μέχρι σήμερα καθώς ο αναβάτης της Suzuki, αφού έδωσε ένα ρεσιτάλ οδηγικής ωριμότητας πήρε την πρώτη του νίκη κλείνοντας στόματα όχι μόνο με το πρώτο σκαλί του βάθρου, αλλά και με τη ψυχρή γλώσσα των αριθμών που τα χρονόμετρα πολύ καλά γνωρίζουν. Πίσω του, μετά από ένα εξίσου εξαιρετικό αγώνα, τερμάτισε ο έτερος αναβάτης της Suzuki, Alex Rins.

Advertisement
Advertisement

Μια λάθος αλλαγή ταχυτήτων ήταν αρκετή για να χάσει τα ηνία του αγώνα από τον ομόσταυλό του, τα ηνία που είχε για σχεδόν το πρώτο μισό και πλέον του αγώνα στη Valencia. Το μόνο σίγουρο είναι πως η δουλειά που έχει κάνει η ομάδα της Suzuki αποδίδει τους δέοντες καρπούς, από τη μοτοσυκλέτα μέχρι και το έμψυχο δυναμικό. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στο στρατόπεδο της ΚΤΜ, με την αυστριακή ομάδα να βλέπει τον Pol Espargaro να παίρνει την Pole Position το Σάββατο και σήμερα το 3ο σκαλί του βάθρου, με τον ίδιο να δηλώνει πως ίσως έφτανε και παραπάνω αν οι GSX-RR δεν ήταν άπιαστες μέσα στις στροφές!

Advertisement

Ο πρώτος εκτός βάθρου αναβάτης ήταν ο Takaaki Nakagami, με τη δορυφορική του Honda να είναι η μόνη αξιόμαχη για ακόμα ένα αγώνα. Μια ακόμα ΚΤΜ τερμάτισε πίσω του, εκείνη του Miguel Oliveira, ενώ την πρώτη Ducati που είδαμε να τερματίζει την είδαμε στα χέρια του Jack Miller. Στην 7η θέση και σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα τερμάτισε ο Brad Binder, μπροστά από τον «ταλαίπωρο» και με άγνωστο μέλλον Andrea Dovizioso. Η 10άδα του επεισοδιακού αγώνα που είδαμε σήμερα στο Circuit Ricardo Tormo, ολοκληρώθηκε με δυο ακόμα Ducati, εκείνες των Johann Zarco και Danilo Petrucci, αντίστοιχα. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Advertisement

Πτώσεις και παρασκήνιο

Τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ οι Aleix Espargaro, Valentino Rossi, Cal Crutchlow, Fransesco Bagnaia, Tito Rabat, Alex Marquez και Lorenzo Savadori. Μέσα στις πτώσεις όμως υπάρχουν προβληματισμοί και εγκαταλείψεις.

Advertisement

Σίγουρα ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος ανήκει στο Lin Jarvis, με τις επιλογές του να έχουν φέρει τη Yamaha στο ναδίρ. Βαθμολογική ποινή -50 βαθμών σαν Κατασκευαστής λόγω παράτυπης αλλαγής βαλβίδων στους κινητήρες, έναρξη από τα pits λόγω χρήσης 6ου κινητήρα για το Maverick Vinales και εγκατάλειψη για τον Rossi εξαιτίας βλάβης. Το μόνο παρήγορο είναι πως οι υπόλοιποι κατασκευαστές δεν έκαναν ένσταση ώστε να τιμωρηθούν και οι αναβάτες της Yamaha.

Μιλώντας για αναβάτες δε μπορούμε να μην αναφερθούμε και στο Fabio Quartararo που η πτώση στην αρχή του αγώνα τον απομάκρυνε και άλλο από το σενάριο του Τίτλου, αν και συνέχισε στο κυνήγι των βαθμών. Τέλος, έχουμε και την ευχάριστη είδηση του νέου αίματος στο πρωτάθλημα του 2021. Και αυτό ακούει στα ονόματα των Enea Bastianini και Luca Marini (ετεροθαλούς αδερφού του Valentino Rossi), οι οποίοι ερχόμενοι από τη Moto2 θα αποτελούν τους αναβάτες της Ducati Esponsorama Racing.

Τι να μας επιφυλάσσει άραγε ο 2ος αγώνας στη Valencia την επόμενη Κυριακή;

 

Διαβάστε επίσης:

MotoGP2020: Η ώρα της Valencia!

Yamaha Sport Heritage: Η γενιά των Yard Builts!

BMW G 310 GS ΜΥ2021: Ηλεκτρονική αναβάθμιση και Euro5