Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP:Τέλος ο Μορμπιντέλι από τη Yamaha, στη θέση του ο Ρινς

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP:Τέλος ο Μορμπιντέλι από τη Yamaha, στη θέση του ο Ρινς

NEWSMOTO

MotoGP:Τέλος ο Μορμπιντέλι από τη Yamaha, στη θέση του ο Ρινς

NEWSMOTO

Η Yamaha ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Φράνκο Μορμπιντέλι.

Advertisement
Advertisement

Ένα μεγάλο νέο ανακοινώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει το αγωνιστική τριήμερο του MotoGP στη Μεγάλη Βρετανία. Η Yamaha έκανε γνωστό ότι μετά το τέλος της σεζόν 2023 δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Φράνκο Μορμπιντέλι. Ο Ιταλός αναβάτης περνούσε μια πολύ δύσκολη περίοδο στη Yamaha τα τελευταία δύο χρόνια έχοντας πολύ φτωχά αποτελέσματα που τελικά οδήγησαν στην έξοδο από την εργοστασιακή ομάδα του MotoGP.

Ο Μορμπιντέλι βρίσκεται στη Yamaha από το 2019 και σε αυτά τα 4 χρόνια έχει κατακτήσει 3 νίκες και συνολικά 6 βάθρα, ενώ το 2020 τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Ζοάν Μιρ.

Το ερώτημα που προέκυψε άμεσα ήταν ποιος θα αντικαταστήσει τον Μορμπιντέλι στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.  Το ερώτημα γρήγορα απαντήθηκε από την ίδια τη Yamaha η οποία ανακοίνωσε άμεσα την πρόσληψη του Άλεξ Ρινς στη θέση του Μορμπιντέλι.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός αναβάτης είχε γνωρίσει τεράστια επιτυχία με την Suzuki κατακτώντας νίκες και βάθρα, ενώ ακόμα και στην Honda, πριν τραυματιστεί, είχε καταφέρει να κερδίσει έναν αγώνα φέτος στο Τέξας. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Ρινς έχει τεράστια εμπειρία στους τετρακύλινδρους σε σειρά κινητήρες από το πέρασμά του από τη Suzuki και αναμένεται να βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας.

Advertisement

Τώρα, το που θα πάει ο Μορμπιντέλι, παραμένει μυστήριο, αν και έχει ήδη ανοίξει μια πόρτα στο WSBK με την φυγή του Τόπρακ Ραζγκατλίογλου στην BMW Motorrad. Λογικά, στη διάρκεια του Grand Prix στο Silverstone θα έχουμε περισσότερες εξελίξεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
50 χρόνια Yamaha YZ
Μόνο για χρήση πίστας η επετειακή Yamaha R1 25th Edition
MotoGP: Σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς ενόψει Silverstone