Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Νέες Aprilia RS 125 και Tuono 125

Ελλάδα 22:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέες Aprilia RS 125 και Tuono 125

NEWSMOTO

Νέες Aprilia RS 125 και Tuono 125

NEWSMOTO

Η Aprilia RS 125, η απόλυτη σπορ μοτοσυκλέτα για νεαρούς αναβάτες, προέρχεται απο την παράδοση και την τεχνολογία της οικογένειας RS που έχουν οδηγήσει στη δημιουργία έργων τέχνης, όπως είναι οι RSV4 και RS 660.

Advertisement
Advertisement

Η Tuono 125 είναι το μοντέλο εισόδου στη θρυλική οικογένεια Tuono, η οποία έχει ως κορωνίδα την ασύγκριτη V4 hypernaked που αποτελεί σύμβολο δύναμης και έλεγχου. Tuono 125: όλο το πάθος και η αδρεναλίνη της οικογένειας Tuono σε μόλις 125 κ.εκ. Για το 2021, τα δύο μοντέλα, αναβαθμιστήκαν σημαντικά: νέα σχεδίαση, νέος, πιο ισχυρός κινητήρας, ψηφιακά όργανα, νέα μονάδα ECU και όπως ισχύει για κάθε μεγάλη Aprilia, αποκλειστικό πλαίσιο αλουμινίου, εγγυημένη ποιότητα και αποδοτική λειτουργιά.

Οι νέες RS 125 και Tuono 125 είναι οι νεότερες κληρονόμοι της παράδοσης της Aprilia στη δημιουργία κορυφαίων μοτοσυκλετών 125 κ.εκ., τις οποίες κατασκευάζει εξ ολοκλήρου στην Ιταλία. Οι μοτοσυκλέτες σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν την απόλυτη διασκέδαση σε νεαρής ηλικίας αναβάτες. Για την κατασκευή τους έχει αξιοποιηθεί η τεράστια εμπειρία που έχει αποκομίσει η Aprilia Racing, έχοντας κατακτήσει μόνο στην κατηγορία των 125 κ.εκ. 10 παγκόσμια πρωταθλήματα αναβατών, 10 παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών και 151 νίκες.

Με μοτοσυκλέτες που ξεχωρίζουν διαχρονικά, για την εκπληκτική αρχιτεκτονική του πλαισίου τους, την επιθετική σχεδίαση και τους πανίσχυρους κινητήρες τους, η Aprilia φημίζεται για την κατασκευή μοτοσυκλετών 125 κ.εκ. που έχουν βοηθήσει νεαρούς αγωνιζόμενους από το παρόν και το πρόσφατο παρελθόν, να εκτοξεύσουν την καριέρα τους και να γίνουν πρωταθλητές. 

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement

Η γκάμα των σπορ μοτοσυκλετών 125 κ.εκ. της Aprilia έχει δεχτεί ριζική ανανέωση. Σημαντικές επεμβάσεις έχουν γίνει στις RS 125 και Tuono 125 για να βελτιωθούν η απόδοση, η εμφάνιση, η ασφάλεια, η ποιότητα και ο βασικός εξοπλισμός τους.

Η σχεδίαση του εμπρός μέρους των Aprilia RS 125 και Tuono 125 αντλεί έμπνευση από τις ολοκαίνουριες RS 660 και Tuono 660, τις δημοφιλείς, επιθετικές και αυθεντικές μοτοσυκλέτες που χαρακτηρίζονται από τον εμβληματικό τριπλό προβολέα. Και για τα δύο μοντέλα, όλα τα φώτα είναι LED με τα εμπρός φλας να έχουν ενσωματωθεί πλήρως στους προβολείς. 

Advertisement

Οι διαστάσεις του εμπρός μέρους της Tuono 125 έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως, παρέχοντας ένα σύνολο που αν και μικρότερο, εξασφαλίζει την προστασία από τον αέρα που παραδοσιακά, αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων Tuono. Τα ίδιο ισχύει και για την καρίνα που πλέον έχει μικρότερες διαστάσεις και κωνικό σχήμα. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν νέα πλήρως ψηφιακά όργανα με πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών (περιλαμβάνονται μετρητής στάθμης καυσίμου, στιγμιαία και μέση κατανάλωση καυσίμου, καθώς και ένδειξη αυτονομίας).

 

Advertisement

 

Ο πίνακας οργάνων διαθέτει οπίσθιο φωτισμό και προσφέρει στον αναβάτη, δύο χρωματικές επιλογές (λευκό ή γαλάζιο). Είναι έτοιμος για εγκατάσταση της πλατφόρμας πολυμέσων Aprilia MIA, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση του οχήματος με smartphone μέσω Bluetooth, μετατρέποντας το τηλέφωνο σε έναν πλήρως ενσωματωμένο, ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Οι RS 125 και Tuono 125 ξεχωρίζουν επίσης, από το νέο, προηγμένο 2-κάναλο σύστημα ABS, το οποίο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Bosch και διαθέτει λειτουργία που αποτρέπει πιθανή ανατροπή σε συνθήκες δυνατού φρεναρίσματος. Η ευστάθεια και η πρόσφυση στις στροφές έχουν επίσης βελτιωθεί σημαντικά, χάρη στα νέα ελαστικά Michelin, με το πίσω να έχει φαρδύνει στα 140 χιλιοστά. Οι επεμβάσεις που έχουν γίνει για βελτίωση της ποιότητας είναι εμφανείς. Το πλαίσιο αλουμινίου της RS 125 πλέον διαθέτει υψηλότερης ποιότητας βαφή. Το ίδιο ισχύει για τον κινητήρα, τα μαρσπιέ και την τιμονόπλακα και των δύο μοντέλων. 

Οι RS 125 και Tuono 125 είναι οι μόνες μοτοσυκλέτες 125 κ.εκ. που έχουν κατασκευαστεί στην Ιταλία και διαθέτουν αλουμινένιο πλαίσιο με χυτές δοκούς αλουμινίου και χιαστί ενισχύσεις. Αυτό το πλαίσιο είναι το αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας της Aprilia στην κατασκευή κορυφαίων πλαισίων που εξασφαλίζουν μέγιστη σταθερότητα και υψηλά επίπεδα κρατήματος στον δρόμο και την πίστα αγώνων. Το κορυφαίας αρχιτεκτονικής πλαίσιο συμπληρώνουν το ανεστραμμένο πιρούνι και το μονό αμορτισέρ που έχει τοποθετηθεί στο ασύμμετρο ψαλίδι.  

 

 

Αλλά και το σύστημα πέδησης προέρχεται από μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτες. Βασίζεται σε μια ακτινική δαγκάνα (συνδεδεμένη με την αντλία με μεταλλικό σωληνάκι υψηλής πίεσης), η οποία συνεργάζεται τέλεια με ατσάλινο δίσκο διαμέτρου 300 χιλ. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνικών επιλογών με το νέο σύστημα ABS κυριαρχεί στην κατηγορία των δύο μοτοσυκλετών. 

Οι RS 125 και Tuono 125 διαθέτουν ρεζερβουάρ με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία τους (14,5 λίτρα) και μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα, στον οποίο μπορεί να χωρέσει ένα 8″ tablet (με προαιρετική πρίζα USB). Είναι οι μοναδικές μοτοσυκλέτες στην κατηγορία που διαθέτουν στον προαιρετικό εξοπλισμό ηλεκτρονικό  κιβώτιο με λειτουργία γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (quick shift).

Τα clip-on της RS 125 έχουν τοποθετηθεί σε υψηλότερη κατά 18 χιλιοστά θέση, παρέχοντας μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση, χωρίς κανένα συμβιβασμό στη φημισμένη ποιότητα της μοτοσυκλέτας σε σπορ συνθήκες οδήγησης.

 

 

Ο νέος μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος κινητήρας με 4 βαλβίδες κάνει το ντεμπούτο του και στα δύο μοντέλα. Είναι πλήρως αναθεωρημένος στον τομέα της θερμοδυναμικής, με νέας σχεδίασης θάλαμο καύσης, νέα εισαγωγή και εξαγωγή και νέο μπουζί ιριδίου. Οι εκκεντροφόροι παρέχουν πιο επιθετικό έλεγχο των βαλβίδων και είναι επίσης νέας σχεδίασης. Ολόκληρη η εισαγωγή έχει επανασχεδιαστεί και πλέον περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουριο φίλτρο αέρα. Το σώμα του γκαζιού έχει μεταφερθεί σε υψηλότερη θέση ώστε να επιτευχθεί πιο άμεση ροή του αέρα από την εισαγωγή στην κεφαλή. Το σύστημα εξάτμισης έχει επίσης ανασχεδιαστεί πλήρως. Περιλαμβάνει νέα εξάτμιση με επίσης νέο και πιο αποδοτικό καταλυτικό μετατροπέα. Η καμπύλη της ροπής είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή και η μέγιστη ισχύς αποδίδεται από πιο χαμηλές στροφές, γεγονός που επιτρέπει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, εν μέρει χάρη στη βελτιωμένη ηλεκτρονική διαχείριση που εξασφαλίζει η νέα μονάδα ECU Marelli MIUG4.

Για να αξιοποιηθεί η μέγιστη δυνατή ισχύς, η αναλογία της τελικής μετάδοσης (περιλαμβάνεται αλυσίδα O-ring) αυξήθηκε με την προσαρμογή ενός γραναζιού με 58 δόντια. Στον δρόμο, αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη απόδοση και άφθονη διασκέδαση στην πίστα, αλλά και την καθημερινή μετακίνηση στον δρόμο.

Η Aprilia RS 125 είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα. Το Aprilia Black, έναν συναρπαστικό συνδυασμό μαύρου, κόκκινου και η φωτεινή απόχρωση Sintesi Blue. Η RS 125 είναι διαθέσιμη και στην έκδοση GP Replica με γραφικά που αντλούν έμπνευση από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Aprilia RS-GP MotoGP. Αυτή η έκδοση διαθέτει στον βασικό της εξοπλισμό, ηλεκτρονικό κιβώτιο με σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (quick shift) και κάλυμμα της σέλας συνεπιβάτη για τη δημιουργία μονόσελου.

Η Aprilia Tuono 125 είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα. Το Aprilia Black, χαρακτηρίζεται από τον συναρπαστικό συνδυασμό μαύρου και κόκκινου χρώματος. Το Lightning White αποτελείται από έναν εξαιρετικής αισθητικής συνδυασμό λευκού ματ και γκρι χρώματος. Το πιο “σκοτεινό” Arrow Gray συνδυάζει γυαλιστερό γκρι και μαύρο. 

Η νέες RS 125 και Tuono 125 είναι ήδη διαθέσιμες με προτεινόμενες τιμές λιανικής τα 5.270€ για την RS 125 και 4.870 € για την Tuono 125. 

Δείτε επίσης: 

Ανάκληση από την Aprilia για αλλαγή κινητήρα σε RS 660 και Tuono 660

Επιβεβαιώθηκε το Tuareg 660 από την Aprilia

Έφθασαν στην Ελλάδα τα Aprilia Tuono V4 & V4 Factory