Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Νεκρός ο γιος του θρυλικού Evel Knievel

Ελλάδα 8:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νεκρός ο γιος του θρυλικού Evel Knievel

NEWSMOTO

Νεκρός ο γιος του θρυλικού Evel Knievel

NEWSMOTO

Ο Robbie Knievel έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών.

Advertisement
Advertisement

Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που να μην έχει ακουστά το όνομα Evel Knievel. Πρόκειται τον θρυλικό κασκαντέρ της δεκαετίας του 1960 ο οποίος ουσιαστικά μετέτρεψε σε σόου στο επικίνδυνο άθλημα του freestyle motocross με εντυπωσιακά άλματα και θεαματική οδήγηση.

Τα βήματα του θρυλικού Evel ακολούθησε ο γιος του Robbie Knievel ο οποίος ξεπέρασε μάλιστα τις επιτυχίες του πατέρα του, ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον καρκίνο. Ο «Kaptain Robbie Knievel», όπως ήταν το καλλιτεχνικό του όνομα, έχασε τη σκληρή μάχη με την αρρώστια σε ηλικία 60 ετών και άφησε πίσω του μια σπουδαία καριέρα.

Advertisement
Advertisement

Ο Knievel πραγματοποίησε περισσότερα από 350 εντυπωσιακά άλματα στην καριέρα του η οποία απλώθηκε σε τρεις δεκαετίες. Η κορυφαία στιγμή ήρθε το 1989 όταν επιχείρησε να πραγματοποιήσει ένα άλμα στο Caesar’s Palace του Las Vegas, ένα άλμα το οποίο είχε επιχειρήσει και ο πατέρας του το 1969 και είχε τραυματιστεί σοβαρά. Κατάφερε να το ολοκληρώσει με επιτυχία και μαζί με τον πατέρα του γιόρτασαν το κατόρθωμα.

Όπως είναι φυσιολογικό η ζωή του Robbie Knievel ήταν γεμάτη τραυματισμούς και σπασμένα κόκαλα αυτό όμως δεν τον απέτρεπε από το να συνεχίσει αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Το 2019 έγραψε μια μικρή αυτοβιογραφία με τίτλο «What It Was Like to be Raised by Evel Knieve» αναφερόμενος στα χρόνια που έζησε μεγαλώνοντας με τον πατέρα του. Η κηδεία του Knievel θα γίνει στο Butte της Montana όπου γεννήθηκε και έζησε.

Advertisement

Η είδηση του θανάτου του Robbie Knievel.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι είδε ο «Ιταλός» στην Arch Motorcycles; (+video)
Ξεκίνησε η παραγωγή της ηλεκτρικής Ducati MotoE (+video)
Με καμουφλάζ η νέα Yamaha MotoGP (+video)