Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ο boxer της BMW GS ταιριάζει γάντι στο Citroen 2CV (+video)

Ελλάδα 0:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο boxer της BMW GS ταιριάζει γάντι στο Citroen 2CV (+video)

NEWSMOTO

Ο boxer της BMW GS ταιριάζει γάντι στο Citroen 2CV (+video)

NEWSMOTO

Το εικονικό Citroen 2CV φοράει κινητήρα από BMW GS και αποκτά δεύτερη ζωή γεμάτη αδρεναλίνη.

Advertisement
Advertisement

Το Citroen 2CV είναι αυτοκίνητο-σταθμός και πλέον έχει περάσει στη σφαίρα του εικονικού. Όσα 2CV έχουν απομείνει φυλάσσονται σαν κόρη οφθαλμού από τους ιδιοκτήτες, ενώ πολλά από αυτά είναι καλά κλεισμένα σε μεγάλα γκαράζ που σχεδόν ποτέ δεν πατούν τους τροχούς τους στην άσφαλτο.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι ιδιοκτήτες που δε θέλουν να κρατούν ακινητοποιημένο το Citroen 2CV τους και προτιμούν να το απολαμβάνουν καθημερινά. Ένας Βρετανός λάτρης του γαλλικού αυτοκινήτου αποφάσισε να το κάνει πλήρως λειτουργικό προχωρώντας σε μια ουσιαστική αλλαγή κινητήρα. Στη θέση του αερόψυκτου, δικύλινδρου boxer των 600 κ.εκ. τοποθέτησε έναν άλλο δικύλινδρο boxer με… λίγη περισσότερη δύναμη.

Ο νέος κινητήρας δεν είναι άλλος από τον boxer της BMW των 1.170 κ.εκ. ο οποίος στην αυθεντική του μορφή αποδίδει 95 ίππους. Για να αντιληφθούμε την αλλαγή θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αυθεντικός κινητήρας του 2CV έχει απόδοση 30 ίππους! εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το κιβώτιο ταχυτήτων παρέμεινε το αυθεντικό της Citroen το οποίο συνδυάστηκε άψογα με τον boxer της BMW Motorrad.

Advertisement
Advertisement

Η βασική μορφή του κινητήρα όμως δεν έφτανε στον ιδιοκτήτη ο οποίος άλλαξε το σύστημα εξάτμισης βγάζοντας το τελικό στο πλάι και τοποθέτησε Power Commander στην ECU για καλύτερη ρύθμιση.

Όλα αυτά ανέβασαν τη δύναμη πάνω από τους 100 ίππους σε ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 600 κιλά. Αλλαγές είχαμε επίσης στα φρένα και τις αναρτήσεις για να συμβαδίσουν με την αύξηση της ισχύος, ενώ τοποθετήθηκαν φαρδύτερα ελαστικά και το αμάξωμα χαμήλωσε για καλύτερη συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απολαυστικό στο δρόμο και πλέον το 2CV είναι ικανό ακόμα και να ταξιδέψει.