NEWSMOTO

Οσκαρική η νέα Yamaha MT-09 (+video)

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οσκαρική η νέα Yamaha MT-09 (+video)

NEWSMOTO

Οσκαρική η νέα Yamaha MT-09 (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha MT-09 κέρδισε το βραβείο σχεδιασμού Red Dot Award 2024 συνεχίζοντας την πορεία που χάραξε το XMAX 300 το 2023.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha MT-09 μπήκε στην 4η γενιά της με την σημαντική αναβάθμιση που δέχτηκε για το 2024. Οι Ιάπωνες αποφάσισαν να φρεσκάρουν σε όλα τα σημεία την hypernaked μοτοσικλέτα τους δουλεύοντας κυρίως πάνω στην εργονομία και την βελτίωση της θέσης οδήγησης.

Ακόμα ένα σημείο όμως που τονίστηκε είναι ο σχεδιασμό της μοτοσικλέτας. Η μάσκα στο εμπρός μέρος, όπως σε όλα τα MT-09, είναι το δυνατό της σημείο έχοντας ξανά μια επιθετική (ρομποτική) προσέγγιση. Ο νέος προβολέας LED περικλείεται σε ένα κάλυμμα δημιουργώντας μια μικρών διαστάσεων μάσκα που συνδέεται αρμονικά με το ρεζερβουάρ.

Το ρεζερβουάρ είναι επίσης καινούριο με περισσότερες γωνίες κυρίως για βελτίωση της στήριξης του αναβάτη, ενώ πολύ διαφορετικό είναι και το πίσω μέρος με αιχμηρό τελείωμα στην ουρά. Για αυτήν την σημαντική και άκρως επιτυχημένη αναβάθμιση η Yamaha ανταμείφθηκε με ακόμα ένα βραβείο σχεδιασμού Red Dot Award 2024.

Advertisement
Advertisement

Στο τεχνικό κομμάτι, η Yamaha MT-09 χρησιμοποιεί τον γνωστό τρικύλινδρο CP3 κινητήρα των 890 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 119 ίππους και 93 Nm ροπής. Μπορεί η απόδοση της μοτοσικλέτας να παρέμεινε ίδια με την προηγούμενη γενιά των MT-09, ωστόσο ο ήχος άλλαξε και ενισχύθηκε σημαντικά χάρη στις νέες εισαγωγές αέρα.

Η μοτοσικλέτα διαθέτει όλα τα τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά βοηθήματα Yamaha Ride Control, τρίτης γενιάς quickshifter, μονάδα IMU 6 αξόνων και συστήματα ασφάλειας όπως το ESS που προειδοποιεί σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος. Το αλουμινένιο πλαίσιο είναι ελαφρύ και ενισχυμένο, ενώ οι αναρτήσεις παραμένουν ποιοτικές και πλήρως ρυθμιζόμενες.

Η νέα και βραβευμένη Yamaha MT-09 είναι διαθέσιμη σε τρεις χρωματισμούς στην τιμή των 11.190 ευρώ.

Advertisement

Δείτε τη νέα και βραβευμένη Yamaha MT-09