Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Όταν ο Λιούις Χάμιλτον συνάντησε την «Motorcycle Mary»

Ελλάδα 19:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όταν ο Λιούις Χάμιλτον συνάντησε την «Motorcycle Mary»

NEWSMOTO

Όταν ο Λιούις Χάμιλτον συνάντησε την «Motorcycle Mary»

NEWSMOTO

Ο Βρετανός πολυπρωταθλητής συναντήθηκε με μια θρυλική γυναίκα που άλλαξε την ιστορία των αγώνων μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Στη διάρκεια του Grand Prix Formula 1 του Καναδά, ο Λιούις Χάμιλτον γνώρισε μια γυναίκα που θαυμάζει ιδιαίτερα. Μάλιστα, αυτή η γυναίκα ήταν η αφορμή να γίνει βασικός παραγωγός ενός ντοκυμαντέρ που είχε ως θέμα τη ζωή της «Motorcycle Mary», της απίστευτη δηλαδή Μέρι ΜακΓκι.

Η Μέρι ΜακΓκι γεννήθηκε στην Αλάσκα λίγο πριν ξεκινήσει ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος (1936) και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε την ταχύτητα και τους αγώνες. Οι πρώτες εμπειρίες της ήταν με αυτοκίνητα όπου κατάφερνε με ευκολία να κερδίζει τους άνδρες οδηγούς, ενώ πολύ γρήγορα γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσικλέτες.

Ήταν η πρώτη γυναίκα που αγωνίστηκε με μοτοσικλέτα στις ΗΠΑ και εκείνη την εποχή δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον ανταγωνισμό από τους άνδρες, αλλά έπρεπε αντέξει και τα στερεότυπα και τον σεξισμό της εποχής. Η Μέρι ΜακΓκι ήταν η πρώτη που πήρε μέρος στον αγώνα Baja 500 με μοτοσικλέτα και κατάφερε να αγωνιστεί με επιτυχία σε πολλά εθνικά πρωταθλήματα σε άσφαλτο και χώμα για πάνε τρεις δεκαετίες. Το 2013 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας την ανακήρυξε «FIM Legend»

Advertisement
Advertisement

Αυτό το τεράστιο είδωλο των αγώνων μοτοσικλέτας και των γυναικών σε όλο τον κόσμο, ενέπνευσε τους ανθρώπους του αμερικανικού δικτύου ESPN, τον Λιούις Χάμιλτον και τον οσκαρικό ηθοποιό Μπεν Πράουντφουτ ώστε να δημιουργήσουν το ντοκυμαντέρ Motorcycle Mary. Το φιλμ σκηνοθέτησε η Χάλεϊ Γουάτσον και ακολουθεί τη ζωή της Μέρι ΜακΓκι και την αγωνιστική της καριέρα.

Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στο δίκτυο ESPN Films στις 7 Ιουνίου και σύντομα θα είναι διαθέσιμο στο βασικό πρόγραμμα του ESPN.