Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποιες μοτοσικλέτες χρησιμοποιούν οι αναβάτες MotoGP για προπόνηση;

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες μοτοσικλέτες χρησιμοποιούν οι αναβάτες MotoGP για προπόνηση;

NEWSMOTO

Ποιες μοτοσικλέτες χρησιμοποιούν οι αναβάτες MotoGP για προπόνηση;

NEWSMOTO

Yamaha R1, Ducati Panigale V4S, Honda CBR1000RR, Aprilia RSV4 είναι μερικές από τις μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούν οι κορυφαίοι αναβάτες στον κόσμο για αν προπονηθούν.

Advertisement
Advertisement

Ο μακρύς αγωνιστικός χειμώνας σταδιακά φτάνει στο τέλος του καθώς βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τις πρώτες επίσημες δοκιμές προετοιμασίας MotoGP. Το προηγούμενο διάστημα είδαμε αρκετούς αναβάτες να προπονούνται σε διάφορες ευρωπαϊκές πίστες προκειμένου να ξεσκουριάσουν και να πάρουν μια πρώτη αίσθηση της ταχύτητας πριν μεταφερθούν στην Μαλαισία.

Ο κανονισμός του MotoGP αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι μόνιμοι αναβάτες του πρωταθλήματος δεν μπορούν να οδηγήσουν τις πρωτότυπες μοτοσικλέτες του MotoGP κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούν μοτοσικλέτες παραγωγής για να ανακτήσουν τις αγωνιστικές τους αισθήσεις. Ποιες όμως μοτοσικλέτες χρησιμοποιούν τα αστέρια του MotoGP;

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από τον Marc Marquez, ο Ισπανός πολυπρωταθλητής έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Honda CBR600RR την οποία χρησιμοποίησε τις προηγούμενες εβδομάδες στο Aragon. Ο νέος του teammete, Joan Mir βρέθηκε στη Βαλένθια με μια Honda CBR1000RR Fireblade, ενώ την ίδια μοτοσικλέτα χρησιμοποιεί και ο Taka Nakagami στην προετοιμασία του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIR36 (@joanmir36official)

Advertisement

Όλοι οι αναβάτες της Ducati, όπως ο Pecco Bagnaia, ο Enea Bastianini, Jorge Martin και ο Marco Bezzecchi έχουν στη διάθεσή τους την Ducati Panigale V4S. Μάλιστα στην πίστα του Portimao όπου βρέθηκαν οι αναβάτες του ιταλικού εργοστασίου, σημείωσαν απίστευτους χρόνους, πολύ κοντά στον ρυθμό των αγωνιστικών superbike.

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Francesco Bagnaia (@pecco63)

Advertisement

Ο Maverick Vinales και ο Aleix Espargaro έχουν στα χέρια τους τις Aprilia RSV4 Factory τις οποίες οδήγησαν στην πίστα Cartagena, ενώ αντίθετα ο Miguel Oliveira (RNF Aprilia) δεν έχει προλάβει να πάρει μια RSV4 από την Aprilia και επέλεξε μια Yamaha R1 να κάνει τις δοκιμές του. Το ίδιο συνέβη και με τον Pol Espargaro (GasGas Tech3) ο οποίο δεν έχει στα χέρια του κάποια μοτοσικλέτα της KTM και επέλεξε την Yamaha R1. Ο Alex Rins από τη μεριά του αποχωρίστηκε στην αγαπημένη του Suzuki GSX-R1000 για μια Honda Fireblade με την οποία ξεκίνησε να δουλεύει από τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι πρώτες δοκιμές προετοιμασίας του MotoGP 2023 αρχίζουν σε μερικές ημέρες (10 Φεβρουαρίου) και ανυπομονούμε να δούμε τους κορυφαίους αναβάτες ξανά στην πίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θρύλος του MotoGP σχεδιάζει δικό του supercar
Στο πλευρό της KTM MotoGP η Mobil 1 και η Cupra
MotoGP: Παρουσιάστηκε η Gresini Ducati του 2023