Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποιος θέλει να επιστρέψει η Honda CBR600RR;

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος θέλει να επιστρέψει η Honda CBR600RR;

NEWSMOTO

Ποιος θέλει να επιστρέψει η Honda CBR600RR;

NEWSMOTO

Η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητα «όλοι» και πλέον υπάρχουν σοβαρές ελπίδες να το δούμε ξανά στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα αρνητικά πράγματα που συνόδευσε τους πιο αυστηρούς κανονισμούς ρύπων στην Ευρώπη ήταν ότι χάθηκαν μερικά πολύ σημαντικά μοντέλα.

Ιδιαίτερα η κατηγορία των supersport μοτοσικλετών πλήρωσε βαρύ τίμημα με μοντέλα όπως το Honda CBR600RR και το Yamaha R6 (πωλείται μόνο για χρήση πίστας) να αποχωρήσουν οριστικά από την Γηραιά Ήπειρο. Πλέον μόνο η Kawasaki ZX-6R έχει μείνει να εκπροσωπεί την παλιά σχολή των τετρακύλινδρων supersport.

Τα νέα ωστόσο από την Ιαπωνία είναι ενθαρρυντικά καθώς η Honda φαίνεται πως έχει ήδη δουλέψει πάνω στην ανανεωμένη της CBR600RR προκειμένου να έρθει πιο κοντά στους κανονισμούς της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, στον περίφημο 8ωρο αγώνα αντοχής της Suzuka η Honda παρουσίασε μια νέα έκδοση της μοτοσικλέτας η οποία έχει καινούριο σύστημα εξάτμισης και σημαντικές βελτιώσεις στον κινητήρα. Αυτό συνέβη για να μπορέσει η μοτοσικλέτα να συμβαδίσει με τους νέους, αυστηρότερους κανονισμούς ρύπων στην Ιαπωνία, οι οποίοι πλέον έχουν πλησιάσει εκείνους της Ευρώπης.

Advertisement

Αυτό λοιπόν αφήνει ένα ανοιχτό παράθυρο ελπίδας ότι θα μπορέσουν να ξαναδούμε στις ευρωπαϊκές αγορές το εικονικό αυτό μοντέλο που αποτελεί το όνειρο κάθε λάτρη των track days. Το αν θα γίνει κάτι τέτοιο μένει να το δούμε, αν και πιο πιθανό είναι να δούμε ένα σπορ μοντέλο CBR750R βασισμένο στο Hornet 750, παρά το CBR600RR.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιτέλους αναγνώριση για τον πιο σημαντικό άνθρωπο της Honda (+video)
Όταν η Honda έβαζε boxer κινητήρα σε scooter (+video)
Φρεσκάρισμα για τα Honda Forza 750 και X-ADV