Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πόσο κοστίζει η Ducati Monster Senna; (+video)

Ελλάδα 12:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει η Ducati Monster Senna; (+video)

NEWSMOTO

Πόσο κοστίζει η Ducati Monster Senna; (+video)

NEWSMOTO

Η ειδική έκδοση της Ducati Mosnter στον Άιρτον Σένα θα κατασκευαστεί σε μόλις 341 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές ημέρες η Ducati παρουσίασε μια συλλεκτική έκδοση της Monster αφιερωμένη στο θρύλο της Formula 1 Άιρτον Σένα. Η μοτοσικλέτα αποκαλύφθηκε στη διάρκεια του Grand Prix F1 της Ιταλίας όπου ο Βραζιλιάνος πιλότος έχασε τραγικά τη ζωή του πριν από 30 χρόνια.

Η Ducati Monster Senna θα κατασκευαστεί σε μόλις 341 μονάδες (3 τίτλοι και 41 νίκες του Σένα) και φέρει πολλά έντονα στοιχεία από την παρουσία του οδηγού στις πίστες. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το κίτρινο το οποίο συνδυάζεται με πράσινο, μπλε και λευκό όπως η σημαία της Βραζιλίας και το κράνος που φόραγε ο ίδιος στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.

Ο Σένα ήταν λάτρης των μοτοσικλετών και της Ducati έχοντας αποκτήσει διάφορες μοτοσικλέτες όπως η 851 και η Monster 900. Η Ducati από την πλευρά της έβγαλε στην παραγωγή μια συλλεκτική 916 Senna την οποία δυστυχώς δεν πρόλαβε να ευχαριστηθεί ο Βραζιλιάνος καθώς έχασε τη ζωή του λίγο πριν μπει στη γραμμή παραγωγής η μοτοσικλέτα.

Advertisement
Advertisement

Ο Κλαούντιο Ντομενικάλι, CEO της Ducati, συγκινημένος δήλωσε: «Ο Σένα ήταν από τους πρώτους ιδιοκτήτες της Monster 900 και αντιπροσώπευε άψογα τις αξίες της μοτοσικλέτας – δηλαδή το στυλ, τη διασκέδαση και την τόλμη. Η Monster Senna είναι η πιο ισχυρή απόδειξη του πως πρέπει να τιμάμε έναν απόλυτο πρωταθλητή και έναν πραγματικό Ducatisti».

Η διάθεση της Ducati Mosnter Senna είναι περιορισμένη και οι παραγγελίες θα είναι πολύ περισσότερες από τις 341 μοτοσικλέτες που θα κατασκευαστούν. Όσο για την τιμή της μοτοσικλέτας υπολογίζεται κοντά στις 28.000 ευρώ, αν αναλογιστούμε την τιμή που έχει ανακοινωθεί στη Μεγάλη Βρετανία.