Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πρώην αναβάτης MotoGP σχεδιάζει δύο ακραίες Ducati

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώην αναβάτης MotoGP σχεδιάζει δύο ακραίες Ducati

NEWSMOTO

Πρώην αναβάτης MotoGP σχεδιάζει δύο ακραίες Ducati

NEWSMOTO

Ο Ντανίλο Πετρούτσι σε συνεργασία με την Dotto Creations έβαλε το χεράκι του να δημιουργούν ένας μύθος και ένας θρύλος.

Advertisement
Advertisement

Ο Ντανίλο Πετρούτσι είναι ενεργός αναβάτης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike, ωστόσο όλοι τον θυμόμαστε από τη συμμετοχή του στο MotoGP με την περίφημη νίκη στο Μουτζέλο με την Ducati. Ο Ιταλός αναβάτης πάντα είχε ιδιαίτερη σχέση με την ιταλική μάρκα και όταν η Dotto Creations του ζήτησε να συμβάλει στο customization μιας DesertX και μιας Panigale V4 φυσικά δεν είπε όχι.

Η Dotto Creations είναι μια σχεδιαστική ομάδα που ίδρυσαν οι Φρανσέσκο Ιανούτσι και Τζιανλούκα Μπαρτολίνι. Η συνεργασία τους με τον Ντανίλο Πετρούτσι έφερε δύο πολύ ιδιαίτερες δημιουργίες: το The Myth of Noveunosei και το The Legend of Handyman.

Το μοντέλο «The Myth of Noveunosei» είναι βασισμένο στην Ducati Panigale V4 και ο σχεδιασμός του θέλει να τιμήσει το θρυλικό 916 και το Mito της Cagiva. Στο εμπρός μέρος η μάσκα είναι ίδια με τα φωτιστικά σώματα, ενώ πίσω στην ουρά έχει τοποθετηθεί η εξάτμιση. Η σιλουέτα είναι στενή και το μονόμπρατσο ψαλίδι δεσπόζει με την χρυσή ζάντα στο πίσω μέρος. Μόλις 16 μοτοσικλέτες θα κατασκευαστούν.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, έχουμε το «The Legend of Handyman» είναι βασισμένο στην Ducati DesertX. Η μοτοσικλέτα έχει πιο απλές γραμμές και χαρακτηριστική retro scrambler αισθητική που θυμίζει περισσότερο το Ducati Scrambler. Στο εμπρός μέρος έχουμε ένα στρογγυλό προβολέα και το φέρινγκ αποτελείται από ένα μονοκόμματο τμήμα που ξεκινάει από τα πιρούνι της ανάρτησης εμπρός και φτάνει μέχρι την ουρά.

Οι τροχοί είναι ακτινωτοί και οι δαγκάνες των φρένων είναι βαμμένοι σε κίτρινο χρώμα, ενώ δεν υπάρχει καμία κάλυψη για τον αναβάτη με κάποια ζελατίνα ή μάσκα. Το ιδιαίτερο αυτό DesertX θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 αντίτυπα. Οι τιμές και στις δύο μοτοσικλέτες δεν έγιναν γνωστές και θα ανακοινώνονται μόνο κατόπιν αιτήματος του πελάτη.