Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Σταθερά ψηλά οι πωλήσεις δικύκλων και τον Μάιο

Ελλάδα 10:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σταθερά ψηλά οι πωλήσεις δικύκλων και τον Μάιο

NEWSMOTO

Σταθερά ψηλά οι πωλήσεις δικύκλων και τον Μάιο

NEWSMOTO

Ο Μάιος αποδείχτηκε μεν δύσκολος, αλλά κατάφερε να διατηρήσει υψηλά νούμερα ταξινομήσεων σε όλες τις κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Η πολύ καλή πορεία στις πωλήσεις δικύκλων που καταγράφεται από τις αρχές του 2024 συνεχίστηκε και τον Μάιο. Μπορεί αυτήν τη φορά να μην παρατηρήθηκε άνοδος στις ταξινομήσεις σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, ωστόσο καταγράφηκαν πολύ δυνατά νούμερα που άγγιξαν τα περσινά επίπεδα και κράτησαν το θετικό πρόσημο στους πρώτους πέντε μήνες του 2024.

Τον μήνα Μάιο είχαμε 7.531 ταξινομήσεις δικύκλων στην Ελλάδα λίγο λιγότερες (-4,32%) από τον αντίστοιχο μήνα του 2023. Η δυναμική αυτή βοήθησε στο να διατηρηθεί το σύνολο των πωλήσεων σε υψηλά επίπεδα καθώς το 2024, τους πρώτους πέντε μήνες έχουν καταγραφεί 29.448 ταξινομήσεις, 16,36% περισσότερες σε σχέση με το 2023.

Στο σύνολο των κατασκευαστών, η SYM παραμένει πρώτη σε πωλήσεις, δίνοντας… μάχη με τη Honda για την κορυφή. Πιο συγκεκριμένα, η SYM έχει 19,75% μερίδιο της αγοράς, ενώ η Honda ακολουθεί σε απόσταση ανάσας με 19,16% μερίδιο της αγοράς. Για την 3η θέση έχουμε ακόμα μια μάχη με την Piaggio και τη Yamaha να έχουν εξαιρετική πορεία όλη τη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Στις επιμέρους κατηγορίες έχουμε ενδιαφέροντα στοιχεία με τις εταιρείες να τα καταφέρνουν πολύ καλά. Ξεκινώντας από τα παπιά, η Daytona παραμένει πρώτη έχοντας την «αδερφή» εταιρεία SYM ακριβώς πίσω της. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο εταιρείες της Γκοργκόλης Α.Ε. έχουν πάνω από 50% μερίδιο αγοράς στα παπιά. Πολύ δυνατός ήταν ο μήνας Μάιος για τη SYM και στα scooters καταγράφοντας 27,51% μερίδιο αγοράς (1.319 μονάδες) αφήνοντας τη Honda και την Piaggio αρκετά πίσω.

Στις μοτοσικλέτες, η Yamaha ήταν εκείνη που είχε τον πρώτο λόγο φτάνοντας τις 279 ταξινομήσεις. Δεύτερη έμεινε η Honda με 232 μονάδες, ενώ η BMW είχε πολύ δυνατή παρουσία στην 3η θέση τον Μάιο. Συνολικά, στις μοτοσικλέτες η Honda με τη Yamaha δεν έχουν αντίπαλο καταγράφοντας υψηλά ποσοστά μεριδίου (18,96% Honda και 16,51% Yamaha).

Ένα από τα ενδιαφέροντα στατιστικά του μήνα Μαΐου στις πωλήσεις μοτοσικλετών είναι ότι πλέον η επαρχία έχει κερδίσει κατά κράτος την Αθήνα. Συγκεκριμένα, με εξαίρεση την κατηγορία των μοτοσικλετών που η Αθήνα συνεχίζει να είναι δυνατή, στις κατηγορίες παπιά-scooters-ATV η επαρχία κερδίζει καθαρά καταγράφοντας πολύ υψηλές ταξινομήσεις.

HONDA SUPER CUB C125