NEWSMOTO

Στενή επαφή με το Zontes E350

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στενή επαφή με το Zontes E350

NEWSMOTO

Στενή επαφή με το Zontes E350

NEWSMOTO

Αγγίξαμε το εντυπωσιακό νέο scooter της Zontes που έρχεται να ταράξει τα νερά της κατηγορίας των GT scooters στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικά χρόνια η Zontes αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κόσμο των scooter και δημιούργησε το M310. Το σπορ scooter ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακό από όλες τις απόψεις με έναν πολύ δυνατό κινητήρα, κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και εξοπλισμό τον οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε συναντήσει.

Πλέον η Zontes έχει κάνει το επόμενο βήμα παρουσιάζοντας ακόμα περισσότερα scooter. Ένα από αυτά είχαμε την τύχη να το έχουμε στην Ελλάδα και μόλις πάτησε τις ρόδες του στο κεντρικό κατάστημα της Γκοργκόλης Α.Ε. δεν χάσαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά.

Advertisement
Advertisement

Από τις εικόνες και μόνο είχαμε εντυπωσιαστεί με το εμπρός μέρος του νέου Zontes E350, ωστόσο όταν το δεις από κοντά σου αφαιρεί λίγο από τον σπορ εντυπωσιασμό και σου εκπέμπει περισσότερη ποιότητα. Στην φαρδιά μάσκα τη μάχη κερδίζουν τα «σχιστά» φωτιστικά σώματα LED και οι στρογγυλεμένες γραμμές των πλαστικών. Το μεγάλο «ουάου» ωστόσο έρχεται όταν ανοίξουν τα φώτα και εμφανιστούν τα μπλε DRL φώτα ημέρας που δημιουργούν μια άκρως εντυπωσιακή φωτεινή σφραγίδα.

Ανεβαίνοντας στη σέλα του E350 αντιλαμβάνεσαι αμέσως την άνεση και την σωστά μελέτη της θέσης οδήγησης. Το scooter είναι πιο άνετο και ευρύχωρο από το M310 τοποθετώντας τον αναβάτη χαμηλά, μέσα στο scooter. Το τιμόνι είναι τοποθετημένο λίγο πιο ψηλά προσφέροντας καλή γωνία με τα χέρια, ενώ τα πόδια έχουν μεγάλη ευρυχωρία να κινηθούν εμπρός και πίσω. Τα πράγματα είναι πολύ άνετα και για τον συνεπιβάτη με μεγάλο χώρο στη σέλα και μεγάλες λαβές στήριξης.

Advertisement

Η ζελατίνα εμπρός είναι φαρδιά και ρυθμιζόμενη, ενώ μπροστά στα μάτια του αναβάτη δεσπόζει η τεράστια TFT οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Η οθόνη μπορεί να παραμετροποιηθεί ανάλογα με τα γούστα του αναβάτη, ενώ προσφέρει δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth με το smartphone. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά στοιχεία εξοπλισμού είναι το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, το μεγάλο ρεζερβουάρ 16,5 λίτρων, τα θερμαινόμενα grip και ο αποθηκευτικός χώρος για δύο full face κράνη κάτω από τη σέλα.

Advertisement

Σε επόμενη φάση, όταν οδηγήσουμε το νέο Zontes E350 θα αναφερθούμε στον ισχυρό κινητήρα με τους 37 ίππους, τις μελετημένες αναρτήσεις, τα φρένα της J.Juan και το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης. Η τιμή του νέου E350 είναι στα 5.595 ευρώ και μπορείτε να το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το διαστημικό Zontes E350
Δοκιμή: Zontes GK350
Στενή επαφή με το QJMotor SRT 800X