Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Suzuki και Kawasaki μπαίνουν στον χώρο των ανταλλάξιμων μπαταριών (+video)

Ελλάδα 13:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Suzuki και Kawasaki μπαίνουν στον χώρο των ανταλλάξιμων μπαταριών (+video)

NEWSMOTO

Suzuki και Kawasaki μπαίνουν στον χώρο των ανταλλάξιμων μπαταριών (+video)

NEWSMOTO

Όλα πλέον τα μεγάλα ιαπωνικά εργοστάσια δουλεύουν πάνω στην τεχνολογία ανταλλάξιμων μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από τη στιγμή που υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας Ανταλλάξιμων Μπαταριών μεταξύ των εργοστασίων της KTM, της Honda, της Piaggio και της Yamaha. Στόχος της συμφωνίας ήταν η συνεργασία στον συγκεκριμένο τομέα προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εξέλιξης των μπαταριών αλλά και των σημείων φόρτισης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έπειτα από το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο που μας πέρασε στην Αυστρία επιβεβαιώθηκε πως περισσότερες εταιρείες θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα. Το αποτέλεσμα ήταν από 4 εργοστάσια που ξεκίνησαν αρχικά τη συγκεκριμένη συνεργασία να έχουμε φτάσει πλέον τα 21, με δυνατές προσθήκες όπως αυτές της Kawasaki, της Suzuki και της Kymco.

Advertisement
Advertisement

Αυτήν τη στιγμή, τα μέλη του συμβουλίου ανταλλάξιμων μπαταριών είναι τα εξής: AVL, Ciklo, Fivebikes, Forsee Power, Hioki, Honda, Hyba, JAMA, Kawasaki, KTM, Kymco, Niu, Piaggio, Polaris, Roki, Samsung, Sinbon, Sumitomo, Suzuki, Swobbee, Vitesco, VeNetWork, Yamaha. Οι τεχνικές προδιαγραφές των μπαταριών έχουν γίνει γνωστές σε όλους, το ίδιο και οι προδιαγραφές των σταθμών ανταλλαγής, με αποτέλεσμα ήδη όλα τα εργοστάσια να δουλεύουν πάνω σε νέα μοντέλα με τη συγκεκριμένη δομή ηλεκτρικού συστήματος.

Οι ανταλλάξιμες μπαταρίες είναι μια τεχνολογία η οποία ξεκίνησε να χρησιμοποιείται πρώτα στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μάλιστα σε χώρες όπως η Ταϊβάν και η Ινδονησία οι σταθμοί ανταλλάξιμων μπαταριών έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τα πρατήρια καυσίμων έχοντας δημιουργήσει μια δυνατή τάση στον τομέα της αστικής μετακίνησης. Κορυφαία εταιρεία αυτήν τη στιγμή στον τομέα είναι η Gogoro η οποία δουλεύει και σε τεχνολογία Solid State, ενώ συνεργάζεται με μεγάλα εργοστάσια όπως η Yamaha για κοινή εξέλιξη συστημάτων ηλεκτροκίνησης. Το μέλλον των αστικών μετακινήσεων με δίκυκλο ανήκει στις ανταλλάξιμες μπαταρίες.

Advertisement

Βίντεο της Gogoro για τις ανταλλάξιμες μπαταρίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Suzuki V-Strom 1050DE του 2023 δεν φοβάται το χώμα (+video)
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δέκα ηλεκτρικά δίκυκλα ετοιμάζει η Honda (+video)
Έφτασε η νέα ηλεκτρική adventure της Zero – πόσο κοστίζει; (+video)