Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Θα δούμε άραγε τη… Marianna να επιστρέφει στην γκάμα της Ducati;

Ελλάδα 1:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα δούμε άραγε τη… Marianna να επιστρέφει στην γκάμα της Ducati;

NEWSMOTO

Θα δούμε άραγε τη… Marianna να επιστρέφει στην γκάμα της Ducati;

NEWSMOTO

Ήδη κάποιοι ονειρεύονται την επιστροφή της θρυλικής μονοκύλινδρης supersport Ιταλίδας.

Advertisement
Advertisement

Το ονειρεμένο μονοκύλινδρο Supermoto 698 Mono που παρουσίασε η Ducati στην EICMA σίγουρα έκλεψε την παράσταση και δίκαια έλαβε το βραβείο της ομορφότερης μοτοσικλέτας της έκθεσης. Η εκρηκτική supermotard είναι η πρώτη μονοκύλινδρη μοτοσικλέτα μετά την περιορισμένης παραγωγής Supermono 550, αλλά αυτή τη φορά ήρθε για να μάθει σε όλους τα μυστικά της σπορ οδήγησης.

Η έλευση της μονοκύλινδρης μοτοσικλέτα της Ducati έκανε πολλούς να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να θυμηθούν το ένδοξο μονοκύλινδρο παρελθόν της εταιρείας. Όλα ξεκίνησαν το 1955 όταν το εργοστάσιο της Μπολόνια κατασκεύασε στην πρώτη της αγωνιστική μοτοσικλέτα, την Gran Sport 125 Marianna. Τόσο το σχήμα της όσο και η τεχνολογίας της ήταν μπροστά από την εποχή της καταφέρνοντας από τον μικρό κινητήρα των 98 κ.εκ. να βγάλει 9 ίππους και τελική ταχύτητα 115 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Στη σύγχρονη εποχή, ο διάσημος σχεδιαστής Ομπεντίν Μπέτζι φαντάστηκε μια Supersport μοτοσικλέτα η οποία θα είχε ως βάση την Supermoto 698 Mono, αλλά θα είχε τις ρίζες της στην Marianna. Κάπως έτσι «γεννήθηκε» η Ducati 698 Marianna, μια supersport μοτοσικλέτα που τεχνικά ακολουθεί την ιταλική motard με τον μονοκύλινδρο κινητήρα.

Η Marianna είναι μια μικρή σε διαστάσεις supersport με πλαίσιο χωροδικτύωμα. Ο κινητήρας είναι ο μονοκύλινδρος των 659 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 77,5 ίππους και συνεργάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο και quickshifter. Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins, τα φρένα της Brembo και το ψαλίδι πίσω είναι μονόμπρατσο, ενώ η εξάτμιση βγαίνει χαμηλά πίσω από τον τροχό.

Advertisement

Το αν θα δούμε ποτέ ένα τέτοιο μοντέλο στην παραγωγή είναι άγνωστο, αλλά σίγουρα κάποιοι στο Centro Stile Ducati θα ρίξουν μια ματιά στο σχέδιο του Μπέτζι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τι συμβαίνει όταν συνεργάζεται η Ducati με την Bentley (+video)
Χρονιά ρεκόρ για την Ducati στο MotoGP (+video)
Το top model της EICMA 2023