Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τι νέο φέρνει η Morbidelli MBP στον κόσμο της μοτοσικλέτας;

Ελλάδα 13:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι νέο φέρνει η Morbidelli MBP στον κόσμο της μοτοσικλέτας;

NEWSMOTO

Τι νέο φέρνει η Morbidelli MBP στον κόσμο της μοτοσικλέτας;

NEWSMOTO

Η Morbidelli MBP είναι έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της και να φέρει κάτι μοναδικό στα ευρωπαϊκά μοτοσικλετιστικά δρώμενα.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι μετά από τις πιο μεγάλες καταστροφές, γεννιούνται τα μεγαλύτερα όνειρα και στην περίπτωση της Morbidelli MBP συνέβη ακριβώς αυτό. Αναφερόμαστε φυσικά στο νέο όραμα του Ομίλου Keeway ο οποίος πριν από μερικά χρόνια έβαλε πλώρη να κατακτήσει την Ευρώπη και να χαρίσει στο κοινό της μοτοσικλέτας κάτι για να συνεχίσει να ονειρεύεται.

Το 2021 ο Όμιλος Keeway παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν εν μέσω σκληρής πανδημίας, αποφάσισε να υλοποιήσει ένα σχέδιο που είχε οραματιστεί για την επόμενη μέρα της μοτοσικλέτας. Ίδρυσε την MBP (Moto Bologna Passione), μια εταιρεία με έδρα την Μπολόνια η οποία θα έμελλε να γίνει ο προθάλαμος για κάτι πολύ μεγάλο και ιστορικό.

Έναν χρόνο αργότερα, το 2022, όταν άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση EICMA μετά από την πανδημία είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα πρώτα μοντέλα της MBP και να διαπιστώσουμε για πρώτη φορά το πόσο ψηλά στοχεύει η εταιρεία. Το 2023 τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο πικάντικα αφού η MBP πλέον είχε εδραιωθεί φέρνοντας πολλά καινούρια μοντέλα με το δικό της χαρακτήρα και έντονα στοιχεία από την ιταλική μοτοσικλετιστική κουλτούρα.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα παραπάνω ωστόσο ήταν απλά ο προθάλαμος για κάτι πολύ πιο ιστορικό, πολύ πιο βαθύ. Το 2024 λοιπόν ο Όμιλος Keeway ανακοίνωσε την απόκτηση της ιστορικής Morbidelli η οποία θα αναβιώσει μέσω της MBP με το ίδιο πάθος και την ίδια ενέργεια του ιδρυτή της Giancarlo Morbidelli. Κάπως έτσι γεννήθηκε η Morbidelli MBP, η οποία επιδιώκει να γίνει η νέα δύναμη στους δύο τροχούς έχοντας πολύ βαριά κληρονομιά και ρίζες από την ιταλική σχολή δικύκλων.

Ποια είναι η ταυτότητα της Morbidelli MBP;

Η Morbidelli MBP έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο για το τι θέλει να κάνει τα επόμενα χρόνια στον κόσμο της μοτοσικλέτας. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσει είναι εκείνο της ιταλικής κουλτούρας μοτοσικλετών δίνοντας έμφαση στα premium προϊόντα με πολύ εξελιγμένα χαρακτηριστικά, που θα είναι όμως προσιτά στον αναβάτη.

Στόχος είναι στο άμεσο μέλλον να παρουσιάσει μια πλήρη γκάμα μοντέλων τα οποία θα έχουν έντονη προσωπικότητα, σχεδιαστική φιλοσοφία που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και τεχνολογία αιχμής. Η ποιότητα θα είναι σε πρώτο πλάνο σε όλα της τα μοντέλα, ενώ έχει ήδη ισχυρές συνεργασίες με κορυφαίους κατασκευαστές περιφερειακών για να εξοπλίσει τις μοτοσικλέτες και τα scooter της.

Advertisement

Η άψογη σχέση της με την κορυφαία εταιρεία κατασκευής αναρτήσεων KYB για παράδειγμα ή με την εταιρεία συστημάτων πέδησης J.Juan, δείχνει τη φιλοσοφία που θέλει να ακολουθήσει η μάρκα εξοπλίζοντας τα μοντέλα της με τελευταίας γενιάς προϊόντα. Επιπλέον, η διαχείριση όλων των κινητήρων γίνεται με συστήματα της Bosch, ενώ και στον εξοπλισμό δε θα γίνουν εκπτώσεις με ψηφιακές οθόνες TFT, συστήματα συνδεσιμότητας με Bluetooth και GPS Tracking.

Ποια μοντέλα να περιμένουμε άμεσα από τη Morbidelli MBP;

Οι άνθρωποι της Morbidelli MBP έχουν ξεκαθαρίσει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα δούμε πράγματα και θαύματα από την ιταλική εταιρεία. Αναμένεται η γκάμα να καλύψει όλες τις κατηγορίες μοτοσικλετών και scooter δίνοντας μια λύση σε κάθε αναβάτη που θέλει να ξεχωρίζει και να γίνει μέρος μιας παθιασμένης μοτοσικλετιστικής οικογένειας.

Advertisement

Η γκάμα που το επόμενο διάστημα θα γνωρίσουμε και στην Ελλάδα ξεκινά από την πιο δημοφιλή κατηγορία των 125 κ.εκ. Στα scooter λοιπόν η Morbidelli MBP φέρνει το φινετσάτο και πρακτικό SC 125 και το πιο δυναμικό SC 125 LX. Πρόκειται για δύο πολύ όμορφα και ποιοτικά scooter αστικής μετακίνησης με δυνατούς μονοκύλινδρους κινητήρες και πλούσιο εξοπλισμό.

Στην περίπτωση του SC 125 LX ο κινητήρας έχει απόδοση 11,2 ίππους και 11,2 Nm ροπής. Οι αναρτήσεις και τα φρένα εγγυώνται ευελιξία και άνεση στις μετακινήσεις, ενώ ο πλήρης εξοπλισμός συμβάλει στην ευχρηστία χάρη στο Keyless σύστημα, τον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και τα LED φώτα.

Το πιο ενδιαφέρον scooter πάντως της Morbidelli MBP είναι το SC300. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο scooter στη μεσαία κατηγορία με ισχυρό κινητήρα 25,8 ίππων, αναρτήσεις της KYB και φρένα της J.Juan. Το SC300 είναι πολύ ποιοτικό και το φινίρισμα κορυφαίο, ενώ οι μικρές του διαστάσεις το κάνουν ιδανικό σύντροφο στις αστικές μετακινήσεις.

Advertisement

Πολύ πλούσιος είναι ο εξοπλισμός του scooter με TFT οθόνη και σύστημα συνδεσιμότητας, Keyless σύστημα μεγάλο χώρο αποθήκευσης και LED φώτα. Το SC 300 αναμένεται να γίνει άμεσο hit στην αγορά των scooter στα 300 κ.εκ.

Περνώντας στις μοτοσικλέτες, η Morbidelli MBP έχει ετοιμάσει για το 2024 ένα πολύ ιδιαίτερο naked. Το M502N είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τα πρότυπα της ιταλικής σχολής μοτοσικλέτας με έντονα στοιχεία επιθετικότητας και χαρακτήρα. Η μοτοσικλέτα είναι κατασκευασμένη για να διασκεδάσει τον αναβάτη και να του χαρίσει μοναδικές στιγμές οδήγησης με ασφάλεια.

Πάνω σε αυτό το μονοπάτι επιλέχτηκαν οι ποιοτικές αναρτήσεις της KYB και τα φρένα της J.Juan τα οποία συνδυάζονται με ένα στιβαρό ατσάλινο πλαίσιο. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά 486 κ.εκ. με απόδοση 47,5 ίππους και 45 Nm ροπής, ενώ το βάρος είναι στα 197 κιλά. Εκτός από τις ισχυρές επιδόσεις και τον δυναμικό του χαρακτήρα ο κινητήρας είναι ιδιαίτερα φιλικός και οικονομικός. Η μοτοσικλέτα μπορεί να οδηγηθεί και από αναβάτες με δίπλωμα A2.

Το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα ωστόσο του τι να περιμένουμε από την Morbidelli MBP στον τομέα του σχεδιασμού και της τεχνολογίας είναι η C1002V. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό cruiser το οποίο διαθέτει σχεδιαστικές λεπτομέρειες που ξεκαθαρίζουν την ιταλική του καταγωγή. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος V2 997 κ.εκ. με απόδοση 88,3 ίππων και 89 Nm ροπής.

Και εδώ οι αναρτήσεις και τα φρένα είναι πολύ ποιοτικά διασφαλίζοντας μια πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά. Οι τροχοί είναι 18 ιντσών με το πίσω ελαστικό να είναι θηριώδες πλάτους 240 χιλ. δίνοντας την αίσθηση ενός power cruiser.

Όλα τα νέα μοντέλα της Morbidelli MBP αναμένονται το επόμενο διάστημα να βρίσκονται στο δίκτυο της Motoway Καμπράνης που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της νέας αυτής μάρκας. Φυσικά, αυτά τα μοντέλα είναι μόνο η αρχή καθώς η εταιρεία βρίσκεται στο ξεκίνημά της. Περιμένουμε πολλά ακόμα νέα μοντέλα σε πολλές κατηγορίες με την ίδια ποιότητα και φινέτσα που ήδη έχουμε γνωρίσει.