Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το 2024 θα δούμε την πρώτη ηλεκτρική Suzuki

Ελλάδα 6:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2024 θα δούμε την πρώτη ηλεκτρική Suzuki

NEWSMOTO

Το 2024 θα δούμε την πρώτη ηλεκτρική Suzuki

NEWSMOTO

Η Suzuki ανακοίνωσε τα μεγαλεπήβολα πλάνα της για εξηλεκτρισμό των μοντέλων της τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Από τότε που η Suzuki ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το MotoGP και τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα αγώνων μοτοσικλέτας έχει ξεκινήσει να κάνει σοβαρά βήματα προόδου στην τεχνολογία των μοντέλων της. Είδαμε στο Μιλάνο πριν από μερικούς μήνες δύο ολοκαίνουρια μοντέλα, τα GSX-8S και V-Strom 800DE, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με έναν νέο δικύλινδρο κινητήρα.

Μια από τις κατηγορίες που θέλει να προσεγγίσει η Suzuki τα επόμενα χρόνια είναι η ηλεκτροκίνηση. Έχουμε δει κατά καιρούς σχέδια ηλεκτρικών μοντέλων να παρελαύνουν στο διαδίκτυο, ωστόσο από ότι φαίνεται στο άμεσο μέλλον αυτά τα σχέδια θα γίνουν πραγματικότητα και θα έχουν ως βάση την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η Suzuki, στο συνέδριο FY2030 ανακοίνωσε επίσημα την έλευση 8 ηλεκτρικών μοτοσικλετών μέχρι το 2030. Μάλιστα η πρώτη μοτοσικλέτα θα κάνει την επίσημη εμφάνισή της μέσα στο 2024, και θα ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων δικύκλων. Οι 8 μοτοσικλέτες και scooter θα αφορούν την αστική μετακίνηση και το cummiting καθώς η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι μεγάλες μοτοσικλέτες θα παραμείνουν με θερμικό κινητήρα.

Στις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού η Suzuki θα επιλέξει να κινηθεί προς την κατεύθυνση των βιώσιμων, εναλλακτικών καυσίμων. Άλλωστε οι Ιάπωνες κατασκευαστές δεν θέλουν να εγκαταλείψουν οριστικά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς πιστεύουν ότι έχουν να δώσουν ακόμα πολλά με τις κατάλληλες τεχνολογίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάπως έτσι δοκιμάζει η Suzuki στο χώμα τη νέα V-Strom 1050DE (+video)
Απίστευτο! Η Suzuki επιστρέφει στους αγώνες (+video)
Σημείο αναφοράς στην οικονομία το νέο Suzuki Burgman 125

Advertisement