Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το e-bike της McLaren έχει περισσότερη ροπή από μια Ducati Diavel V4

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το e-bike της McLaren έχει περισσότερη ροπή από μια Ducati Diavel V4

NEWSMOTO

Το e-bike της McLaren έχει περισσότερη ροπή από μια Ducati Diavel V4

NEWSMOTO

Η McLaren παρουσίασε μια νέα σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων που κανονικά δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν νόμιμα στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Μια εταιρεία όπως η McLaren δεν κάνει εκπτώσεις σε κανένα σημείο των οχημάτων της, ακόμα και αν αυτά είναι… ποδήλατα. Οι Βρετανοί, εκτός από τα πανέμορφα και πανίσχυρα supercars που κατασκευάζουν, αποφάσισαν να ασχοληθούν και με ηλεκτρικά ποδήλατα.

Το κορυφαίο ποδήλατο της νέας σειράς είναι το Sport 600 (και το Extreme 600 για πιο off-road καταστάσεις) το οποίο οριακά είναι νόμιμο για δημόσια χρήση. Όπως είναι λογικό η McLaren έριξε το βάρος της αποκλειστικά και μόνο στις επιδόσεις και τον τρόπο που συμπεριφέρεται το ποδήλατο σε όλα τα τερέν. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί από το γεγονός ότι όλα τα ποδήλατα σχεδιάστηκαν από την ομάδα που ασχολείται με την εξέλιξη της 750S.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο McLaren Sport είναι ένα παντός εδάφους e-bike με ελαφρύ σκελετό και πολύ καλές αναρτήσεις. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 600W και είναι σε θέση να ανεβάσει το ταχύμετρο πάνω από τα 45 χλμ./ώρα. Εκεί όμως που χάνεται η μπάλα είναι στη στιγμιαία ροπή που μπορεί να αποδώσει. Αυτή είναι στα 160 Nm (!), όσο δηλαδή η BMW R18 των 1.802 κ.εκ. με τον boxer κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Για να δαμάσει όλη αυτή την ροπή η McLaren έχει σχεδιάσει πέντε προγράμματα οδήγησης (Off, Eco, Trail, Sport και Race). Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 12τάχυτο wireless της SRAM και οι αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες. Μια οθόνη LCD δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση των συστημάτων του ποδηλάτου, ενώ υπάρχει ακόμα και ένδειξη τηλεμετρίας για τις επιδόσεις στην κάθε βόλτα.

Τα ποδήλατα της McLaren θα είναι διαθέσιμα προς το παρόν μόνο την αγορά των ΗΠΑ με τις τιμές να αγγίζουν τις 11.000 ευρώ.