Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το επόμενο project της BYD περιλαμβάνει ηλεκτρικό scooter (+video)

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το επόμενο project της BYD περιλαμβάνει ηλεκτρικό scooter (+video)

NEWSMOTO

Το επόμενο project της BYD περιλαμβάνει ηλεκτρικό scooter (+video)

NEWSMOTO

Η BYD είναι έτοιμη να μπει και στην κατηγορία των ηλεκτρικών scooter σε συνεργασία με την Scorpion.

Advertisement
Advertisement

Η BYD είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους «παίχτες» στην Κίνα όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση. Πλέον έχει ανοίξει τα φτερά της και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου με ποιοτικά και τεχνολογικά προηγμένα οχήματα (επαγγελματικά και ιδιωτικής χρήσης) βάζοντας στόχο ουσιαστικά να κυριαρχήσει σε διεθνές επίπεδο.

Εκτός από τα αυτοκίνητα η BYD φαίνεται πως είναι έτοιμη να εισβάλει και στον δίκυκλο κόσμο ανακοινώνοντας μια στρατηγική συνεργασία με την Scorpio. Για όσους δεν γνωρίζουν η Scorpio είναι μια startup εταιρεία από την Σιγκαπούρη η οποία είχε παρουσιάσει πριν από έναν περίπου χρόνο ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό scooter, το X1.

Advertisement
Advertisement

Η BYD λοιπόν συμφώνησε με την Scorpio να αναλάβει τη διανομή του ηλεκτρικού scooter μέσα από το δίκτυό της στην Ασία και παράλληλα να λάβει τεχνογνωσία από την μικρή εταιρεία για να εξελίξει στο μέλλον τα δικά της δίκυκλα projects. Όπως είναι λογικό και η Scorpio από τη μεριά της θα συνεργαστεί με την BYD σε θέματα αξιοπιστίας και αυτονομίας της μπαταρίας προκειμένου να κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικό το X1, αλά και τα επόμενα δίκυκλά της.

Το Scorpio X1 είναι ένα φουτουριστικό scooter στην premium κατηγορία το οποίο χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 10 kW. Είναι ικανό να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 110 χλμ./ώρα και η αυτονομία φτάνει τα 200 χιλιόμετρα χάρη στην μπαταρία των 5 kWh της Samsung. Ο εξοπλισμός είναι πολύ εντυπωσιακός με σύστημα ανάκτησης ενέργειας, TFT οθόνη με σύστημα συνδεσιμότητας και ενεργοποίηση μέσω smartphone.

Advertisement

Η BYD έχει ισχυρή παρουσία και στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται στο μέλλον να τη δούμε να λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό scooter.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H BYD ξεπέρασε και τον Όμιλο Volkswagen στην Κίνα
Οι Κινέζοι φέρνουν την επανάσταση στο παρκάρισμα! (+video)
Σάλπαρε το πρώτο πλοίο της BYD!