Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το newsmoto στο Goodwood: Ποιες μοτοσικλέτες θα δούμε (+video)

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το newsmoto στο Goodwood: Ποιες μοτοσικλέτες θα δούμε (+video)

NEWSMOTO

Το newsmoto στο Goodwood: Ποιες μοτοσικλέτες θα δούμε (+video)

NEWSMOTO

Από τη γιορτή του Goodwood Festival of Speed 2024 δε θα μπορούσαν να λείπουν και σπάνιες μοτοσικλέτες.

Advertisement
Advertisement

Το Goodwood Festival of Speed και φέτος αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων φίλων του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας. Το μοναδικό αυτό γεγονός πραγματοποιείται στην Αγγλία από τις 11 έως και τις 14 Ιουλίου. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή όπου σπάνια μοντέλα των δύο και τεσσάρων τροχών παρελαύνουν μαζί φυσικά με τεράστιες προσωπικότητες των αγώνων.

Το 2024 θα έχουμε την ευκαιρία ξανά να απολαύσουμε μερικές από τις πιο σπάνιες και εξωτικές μοτοσικλέτες. Η πιο παλαιά από αυτές είναι η ιστορική BMW R 255/1 Kompressor η οποία πρόσφατα ανακατασκευάστηκε από την BMW Motorrad Classics. Το συγκεκριμένο μοντέλο κατάφερε να κερδίσει τον θρυλικό αγώνα TT Isle of Man με τη βοήθεια ενός κινητήρα τούρμπο των Γερμανών. Η R 244 μετά την παρέλαση θα βγει σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 44.350 ευρώ.

Μια ακόμα ιστορική μοτοσικλέτα που θα δούμε στο Goodwood FOS είναι η Honda RC142. Η περίφημη αγωνιστική Honda με τον δικύλινδρο κινητήρα 125 κ.εκ. ήταν η πρώτη που αγωνίστηκε στην Ευρώπη (TT Isle of Man) και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο των επιτυχιών στη Honda.

Advertisement
Advertisement

Δίπλα στην ιστορική RC142, θα βρίσκεται και η σύγχρονη MotoGP Honda RC213V που θα οδηγηθεί από τον δοκιμαστή του HRC, Στέφαν Μπράντλ. Ακόμα μια μοτοσικλέτα MotoGP που θα εμφανιστεί στο Goodwood FOS είναι η Ducati Desmosedici GP8 που οδήγησε ο Κέισι Στόνερ με τον κινητήρα των 800 κ.εκ.

Η Yamaha δε θα μπορούσε να λείπει από τη γιορτή φέρνοντας την ιστορική XTZ850TRX. Πρόκειται για την αγωνιστική Raid που πήρε μέρος στο Rally Dakar και ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε στρόφαλο με γωνία 270 μοιρών. Η Indian θα έχει στο Goodwood FOS την αγωνιστική Bagger Challenger των 87.700 ευρώ.

Δύο power cruisers αναμένεται να κλέψουν την παράσταση στην Αγγλία. Η μία είναι η νέα Triumph Rocket 2.3 λίτρων και η δεύτερη η πρωτότυπη BMW R20 Concept με boxer κινητήρα 2.000 κ.εκ.

Advertisement

Τέλος, τη διαδρομή του Goodwood FOS θα τιμήσει η αγωνιστική Honda CBR1000RR-R με την οποία ο Μάικλ Ντάνλοπ κέρδισε το φετινό TT Isle of Man και έγινε ο ρέκορντμαν με 29 νίκες στον θρυλικό αγώνα.

Εκτός από τις παραπάνω μοτοσικλέτες, θα υπάρξουν παρελάσεις πολλών ιστορικών αγωνιστικών μοτοσικλετών από την εποχή των Grand Prix 500 που θα οδηγηθούν από τεράστιους αναβάτες του παρελθόντος.

Advertisement