Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το σίριαλ της διαμάχης Piaggio και Peugeot συνεχίζεται

Ελλάδα 7:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το σίριαλ της διαμάχης Piaggio και Peugeot συνεχίζεται

NEWSMOTO

Το σίριαλ της διαμάχης Piaggio και Peugeot συνεχίζεται

NEWSMOTO

Η έφεση που είχε καταθέσει η Peugeot Motocycles απορρίφθηκε και τώρα έχουμε νέα δεδομένα στην υπόθεση του… 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η Piaggio με την Peugeot Motocycles τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε μια μακρόσυρτη δικαστική διαμάχη. Αυτή η διαμάχη έχει να κάνει με το τρίτροχο σύστημα διεύθυνσης των Piaggio MP3 και Peugeot Metropolis. Η Piaggio ισχυρίζεται ότι η γαλλική μάρκα αντέγραψε το σύστημα ανάρτησης με τους δύο τροχούς εμπρός των Ιταλών και παραβίασε το τμήμα ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Η διαμάχη έφτασε στα δικαστήρια της Ιταλίας όπου η Piaggio κέρδισε την πρώτη «μάχη». Τον Ιανουάριο του 2023 το δικαστήριο δικαίωσε την Piaggio και επέβαλε κυρώσεις στην Peugeot Motocycles με χρηματικό ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ και απαγόρευση εμπορίας και διάθεσης του Metropolis.

Η Peugeot Motocycles SAS και η Peugeot Motocycles Ιταλίας προχώρησαν άμεσα σε έφεση της απόφασης του δικαστηρίου και η απόφαση της έφεσης βγήκε πριν από μερικές ημέρες. Το Ανώτατο Δικαστήριο Εφέσεων της Ιταλίας (Corte di Cassazione) απέρριψε την έφεση της Peugeot Motocycles Ιταλίας με αποτέλεσμα η ποινή να έχει πλήρη ισχύ.

Advertisement
Advertisement

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το δικαστήριο απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση της Peugeot Motocycles Ιταλίας και όχι για την ουσία της έφεσης η οποία ζητούσε νέα έρευνα στην υπόθεση.

Η απόφαση πλέον είναι οριστική και η Peugeot Motocycles Ιταλίας απαγορεύεται να εισάγει, να διαφημίζει και να εμπορεύεται το μοντέλο Metropolis. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χρειαστεί να αποζημιώσει την Piaggio με ένα ποσό της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ!