Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τούρκος κερνάει, Γερμανός πίνει

Ελλάδα 19:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τούρκος κερνάει, Γερμανός πίνει

NEWSMOTO

Τούρκος κερνάει, Γερμανός πίνει

NEWSMOTO

Ο Τόπρακ Ραζγκατλίογλου έβαλε την BMW Motorrad ξανά σε ρόλο πρωταγωνιστή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Advertisement
Advertisement

Από τη στιγμή που η BMW Motorrad αποφάσισε να εισέλθει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την αγωνιστική M1000RR τίποτα δεν κύλησε ομαλά. Η ομάδα και οι αναβάτες της δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικοί, παρά το γεγονός ότι η μοτοσικλέτα είχε τις προδιαγραφές να παλέψει με τις Ducati, Kawasaki και Yamaha στην κορυφή.

Η BMW Motorrad αποφάσισε στο τέλος του 2023 να κάνει τη μεγάλη κίνηση και να φέρει στην ομάδα της τον ταλαντούχο Τόπρακ Ραζγκατλίογλου. Αποδείχτηκε πολύ γρήγορα ότι ο Τούρκος αναβάτης ήταν το κομμάτι που έλειπε από το παζλ της BMW Motorrad Racing προκειμένου να επιστρέψει στις νίκες και την κορυφή.

Χρειάστηκαν μόλις δύο αγωνιστικά τριήμερα στο πρωτάθλημα του 2024 για να μπορέσει ο Ραζγκατλίογλου να βάλει την M1000RR στην κορυφή. Ιδιαίτερα στον πρώτο αγώνα της Βαρκελώνης η μάχη του με τον Άλβαρο Μπαουτίστα ήταν επική και με μια κίνηση «αλά Ρόσι» στην τελευταία στροφή κέρδισε τον αγώνα. Ακολούθησαν ακόμα μία νίκη τον αγώνα Superpole και ένα βάθρο στο δεύτερο σκέλος.

Advertisement
Advertisement

Το Ραζγκατλίογλου πλέον βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς μακριά από τη δεύτερη θέση και 16 βαθμούς από την κορυφή και τον Νίκολο Μπούλεγκα. Το μέλλον της BMW Motorrad και του Τόπρακ Ραζγκατλίογλου δείχνει ζοφερό, κάτι που πιστεύει και ο μέντορας του Τούρκου, Κενάν Σοφούογλου ο οποίος δε διστάζει να δηλώνει ότι ο Τόπρακ θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα.