Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τρία χαρακτηριστικά που έχουν φέρει τη Honda CB500X στην κορυφή (+video)

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρία χαρακτηριστικά που έχουν φέρει τη Honda CB500X στην κορυφή (+video)

NEWSMOTO

Τρία χαρακτηριστικά που έχουν φέρει τη Honda CB500X στην κορυφή (+video)

NEWSMOTO

Η Honda δεν προλαβαίνει να πουλάει CB500X τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αλλά ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της;

Advertisement
Advertisement

Όταν η Honda αποφάσισε το 2013 να προσθέσει στην γκάμα των 500αριών της το CB500X, ίσως και οι ίδιοι οι Ιάπωνες να μην περίμεναν την τεράστια επιτυχία που θα γνώριζε. Το μεσαίο crossover μοντέλο μπήκε ανάμεσα στα ήδη αναγνωρισμένα CB500F και CBR500R κερδίζοντας με το καλημέρα την «ενδοοικογενειακή» μάχη. Το 2016 η Honda προχώρησε σε μια μεγάλη αναβάθμιση του μοντέλου, ενώ το 2022 το μοντέλο έφτασε στην κορυφαία του στιγμή αποκτώντας ποιοτικά περιφερειακά και ακόμα πιο προσεκτικό σχεδιασμό σε εργονομία και τεχνολογία.

Είναι αλήθεια πως η αγορά συνήθως δεν κάνει λάθος και για να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων το CB500X κάτι καλό έχει συμβεί. Το crossover της Honda αδιαμφισβήτητα είναι μια ισορροπημένη μοτοσικλέτα με πολλές αρετές. Υπάρχουν όμως τρία σημεία που το κάνουν να κερδίζει τη μάχη της τελικής επιλογής με τους αντιπάλους του.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο είναι η εγγύηση που δίνει το όνομα Honda στον αναβάτη. Το CB500X είναι ποιοτικό, φτιαγμένο με τον γνωστό τρόπο της Honda που εγγυάται κορυφαίο επίπεδο συναρμολόγησης, αντοχή στο χρόνο και άθραυστο χαρακτήρα στο πέρασμα των χρόνων.

Κάθε μέρα, όλη μέρα

Advertisement

Το δεύτερο στοιχείο είναι η πρακτικότητα που προσφέρει το CB500X στην καθημερινότητα του αναβάτη. Το μοντέλο της Honda μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα μεγάλο «παπί» καθώς θα σε απαλλάξει από κάθε προβληματισμό. Το πρωί θα κατέβεις στο γκαράζ σου, θα βάλεις μπροστά τη μοτοσικλέτα και θα φύγεις για τη δουλειά. Το απόγευμα θα επιστρέψεις με άνεση και ασφάλεια στο σπίτι, ενώ το βραδάκι θα απολαύσεις μια όμορφη καλοκαιρινή βόλτα μόνος ή με παρέα, μετά φυσικά από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ.

Advertisement

Όταν έρθει το Σαββατοκύριακο δεν θα σε σταματήσει τίποτα από το να προγραμματίσει μια εκδρομή αφού τα ταλέντα του CB500X είναι αμέτρητα. Πόλη, αυτοκινητόδρομος, στροφές, χώμα, όλα βρίσκονται στο μενού του CB500X και μάλιστα με τον πλέον ποιοτικό και διασκεδαστικό τρόπο. Στην ευχρηστία του μοντέλου συμβάλει πολύ και ο εξοπλισμός της Honda. Από την LCD οθόνη πληροφοριών, μέχρι τα LED φωτιστικά σώματα και από την ψηλή ζελατίνα μέχρι το σύστημα ειδοποίησης φρεναρίσματος, το CB500X έχει ότι χρειάζεται ο αναβάτης στην καθημερινότητά του να νιώσει άνετα.

Μαγικό χαλί για όλα τα τερέν

Advertisement

Το τρίτο στοιχείο της επιτυχίας του Honda CB500X είναι τα αναβαθμισμένα του περιφερειακά για το 2022. Η Honda πολύ σωστά επέλεξε να βελτιώσει τη μοτοσικλέτα στην οδηγική συμπεριφορά προσφέροντας στον αναβάτη περισσότερη ασφάλεια και διασκέδαση. Το καινούριο πλαίσιο επανασχεδιάστηκε για να προσφέρει για να προσφέρει περισσότερη αντοχή, ενώ παράλληλα μειώθηκε το βάρος.

Οι αναρτήσεις αναβαθμίστηκαν σημαντικά με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλ. της Showa εμπρός με τεχνολογία SFF-BP και ένα μονό αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση της προφόρτισης, ενώ τα φρένα αποτελούνται πλέον από δύο δίσκους 296 χιλ. με διπίστονες δαγκάνες της Nissin. Αλλαγή έχουμε και στους τροχούς καθώς ο εμπρός είναι 19 ιντσών και ο πίσω 17 ιντσών με ελαστικά διπλής χρήσης για καλή πρόσφυση στην άσφαλτο και ικανότητα κίνησης στο χώμα.

Το σύνολο αναρτήσεις-πλαίσιο-φρένα είναι τόσο καλά σχεδιασμένο που μπορεί να ανταπεξέλθουν με την ίδια ευκολία σε όλες τις συνθήκες. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους σημαντικούς λόγους να επιλέξει κανείς τη Honda, για την τεχνογνωσία της και την εμπειρία της στον τομέα των δύο τροχών. Το κερασάκι στην τούρτα για το CB500X είναι ο δικύλινδρος κινητήρας των 471 κ.εκ. ο οποίος είναι ομαλός, πολιτισμένος, σπιρτόζικος και κυρίως οικονομικός.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Η Honda έχει λειάνει όλες τις γωνίες στο CB500X του 2022 και αδιαμφισβήτητα είναι ένα μοντέλο κομμένο και ραμμένο για τη χώρα μας. Είναι το μοντέλο που παλιότερα θα ονομάζαμε dual purpose ή all-around, αλλά τελικά όπως και να το ονομάσουμε το σίγουρο είναι ότι θα κάνει τη δουλειά του… και μάλιστα θα την κάνει με ποιοτικό και απροβλημάτιστο τρόπο. Αυτό άλλωστε είναι το μυστικό της επιτυχίας του CB500X, η ικανότητα να σε μεταφέρει σήμερα, αύριο, σε έναν χρόνο, σε δέκα χρόνια με τον ίδιο διασκεδαστικό και ασφαλή τρόπο.

Βίντεο με το Honda CB500X του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H «Μαϊμού» της Honda επιστρέφει στις ρίζες της
Σε δύο εκδόσεις η Honda Gold Wing του 2023
Honda 350: Forza, SH ή ADV; (+video)