Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

VMoto Soco: Όλα τα ηλεκτρικά δίκυκλα και πόσο κοστίζουν

Ελλάδα 0:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VMoto Soco: Όλα τα ηλεκτρικά δίκυκλα και πόσο κοστίζουν

NEWSMOTO

VMoto Soco: Όλα τα ηλεκτρικά δίκυκλα και πόσο κοστίζουν

NEWSMOTO

Αν ήρθε η ώρα να περάσεις στην απέναντι όχθη της ηλεκτροκίνησης με την εγγύηση των premium δικύκλων της VMoto Soco.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα θέμα που μας απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα. Η τελευταία πενταετία μας έχει δώσει μια πιο καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει καθώς έχουμε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται αυτή τη νέα μορφή mobility.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με την προσέγγιση της ηλεκτροκίνησης σε αυτοκίνητα και δίκυκλα. Στην περίπτωση των αυτοκινήτων η πορεία που ακολουθήθηκε ήταν ένας τρομερός ενθουσιασμός στο ξεκίνημα ο οποίος όμως τώρα έχει «ξεφουσκώσει» και ο κόσμος είναι πολύ διστακτικός απέναντί τους.

Την ακριβώς αντίθετη πορεία έχει ακολουθήσει ο κόσμος της μοτοσικλέτας. Αρχικά, η ηλεκτροκίνηση ήταν στα όρια του «απαγορευμένου» ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός τα ηλεκτρικά δίκυκλα κέρδιζαν έδαφος. Πλέον, τα ηλεκτρικά δίκυκλα έχουν μπει δυναμικά στην καθημερινότητά μας καθώς σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα μπορούν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στο σύγχρονο τρόπο μετακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν λίγες εταιρίες που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με την ηλεκτροκίνηση. Ίσως η πιο σοβαρή προσπάθεια γίνεται από την Motoway η οποία έχει κάτω από την ομπρέλα της τέσσερις διαφορετικές και ποιοτικές μάρκες ηλεκτρικών δικύκλων. Αναμφίβολα η πιο ποιοτική και ολοκληρωμένη είναι η VMoto με τα κορυφαία της προϊόντα Super Soco.

Η VMoto έχει δουλέψει πολύ μεθοδικά και στοχευμένα τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να βρίσκεται σε θέση ισχύος στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο καθώς η εταιρεία από την Αυστραλία έχει επικεντρωθεί στο να προσφέρει στο κοινό ποιοτικά και χρηστικά δίκυκλα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης κάθε μορφής στην πόλη.

Τα scooter της VMoto Soco

Πέντε είναι τα ηλεκτρικά scooter που έχει να προσφέρει στην γκάμα της η Super Soco. Όλα έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την ποιότητα κατασκευής, την ασφάλεια και την αποτελεσματική λειτουργία που τα κάνουν ιδανικά για καθημερινή χρήση στην πόλη. Θυμίζουμε ότι η φόρτιση των scooter της VMoto Soco γίνεται με απλό τρόπο σε οικιακή πρίζα.

Advertisement

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι όλα τα ηλεκτρικά scooter της VMoto Soco επωφελούνται από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 το οποίο ενεργοποιήθηκε ξανά με όφελος που φτάνει έως τα 1.600 ευρώ!

Το μικρότερο scooter στην γκάμα της Super Soco είναι το CU Mini. Πρόκειται για ένα ευέλικτο και νεανικό στον σχεδιασμό του μικρό scooter το οποίο είναι ιδανικό για μικρομετακινήσεις. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι στα 900 W και η μέγιστη ταχύτητα είναι 25 χλμ./ώρα με αυτονομία έως 40 χιλιόμετρα. Δεν χρειάζεται δίπλωμα για να οδηγηθεί. (CU Mini τιμή με επιδότηση 951 ευρώ).

Advertisement

Το μεγαλύτερο αδερφάκι του είναι το CU-X. Εδώ ο σχεδιασμός είναι πιο εκλεπτυσμένος με πολλές ρετρό πινελιές που το φέρνουν κοντά στα scooter της δεκαετίας του ’60. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 2 kW με τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα και αυτονομία 65 χιλιoμέτρων. Το CU-X μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα κατηγορίας ΑΜ (μοτοποδήλατο). (CU-X τιμή με επιδότηση 1.562 ευρώ).

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της VMoto Soco είναι το F01. Είναι εκείνο του scooter που μας εισάγει στη νέα σχεδιαστική γενιά των μοντέλων της μάρκας έχοντας δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εργονομία, στο πλούσιο εξοπλισμό και την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Ο κινητήρας έχει απόδοση 2 kW με τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα και αυτονομία 80 χιλιομέτρων. Το F01 μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα AM (μοτοποδήλατο). (F01 τιμή με επιδότηση 2.063 ευρώ).

Το πιο δημοφιλές scooter στην γκάμα της Super Soco είναι με διαφορά το CP-X. Πρόκειται για ένα scooter με επιδόσεις και μέγεθος 125 κ.εκ. που αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση αστικής μετακίνησης. Ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας των 4 kW χαρίζει στο CP-X τελική ταχύτητα 90 χλμ./ώρα και αυτονομία από 70 (1 μπαταρία) έως 140 χιλιόμετρα (2 μπαταρίες). Η εργονομία και η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία, ενώ το CP-X μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα A1 (125 κ.εκ.) ή δίπλωμα αυτοκινήτου με τις ανάλογες προϋποθέσεις. (CP-X 2 μπαταρίες τιμή με επιδότηση 3.846 ευρώ).

Advertisement

Για το 2024 η VMoto Soco δημιούργησε μια νέα έκδοση του CP-X που ονομάζει Explorer. Εδώ ο κινητήρας έχει απόδοση 8 kW με τελική ταχύτητα 105 χλμ./ώρα και αυτονομία 100 χιλιόμετρα (1 μπαταρία).

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και το επαγγελματικό ηλεκτρικό scooter της VMoto Soco. Το E-MAX VS2 Liberera είναι ιδανικό δίκυκλο για επαγγελματικές διανομές στην πόλη. Είναι εργοστασιακά κατασκευασμένο για επαγγελματική χρήση με ειδική σχάρα μέγιστης φόρτωσης 150 κιλών. Η απόδοση είναι 2,7 kW με τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα και αυτονομία 80 χιλιομέτρων. Το VS2 μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα AM (μοτοποδηλάτου). (E-MAX VS2 τιμή με επιδότηση 1.909 ευρώ)

Οι μοτοσικλέτες της VMoto Soco

Το δυνατό σημείο της VMoto Soco είναι χωρίς αμφιβολία οι μοτοσικλέτες της. Τα εξελιγμένα μοντέλα της εκτός από αυξημένη χρηστικότητα και οικονομία, προσφέρουν στον αναβάτη μια οδηγική εμπειρία που μόνο σε μεγάλες σπορ μοτοσικλέτες μπορεί να συναντήσει κανείς. Θυμίζουμε ότι οι μοτοσικλέτες της VMoto Soco φορτίζονται με απλό τρόπο σε οικιακή πρίζα.

Και εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι όλες οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες της Super Soco επωφελούνται από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 που πρόσφατα ενεργοποιήθηκε. Το όφελος στις μοτοσικλέτες φτάνει μέχρι και τα 1.600 ευρώ.

Οι πρώτες μοτοσικλέτες στη λίστα της Super Soco είναι οι TS και TS-X. Πρόκειται για compact ηλεκτρικά naked τα οποία έχουν επιδόσεις αντίστοιχης μοτοσικλέτας 50 κ.εκ. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 1.900 W με την τελική ταχύτητα να είναι στα 45 χλμ./ώρα και την αυτονομία στα 75 χιλιόμετρα (1 μπαταρία) και 150 χιλιόμετρα (2 μπαταρίες.) Οι δύο μοτοσικλέτες μπορούν να οδηγηθούν με δίπλωμα ΑΜ (μοτοποδήλατο). (TS-X τιμή με επιδότηση 1.803 ευρώ).

Μια από τις πιο διάσημες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες της Super Soco είναι η TC-MAX. Πρόκειται για ένα roadster με ρετρό αισθητική και υψηλή τεχνολογία που έχει επιδόσεις 125 κ.εκ. Ο κινητήρας αποδίδει 3,9 kW με μέγιστη ταχύτητα 95 χλμ./ώρα και αυτονομία 92 χιλιομέτρων. Το TC-MAX μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα A1 (125 κ.εκ.) ή δίπλωμα αυτοκινήτου με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. (TC-ΜΑΧ τιμή με επιδότηση 3.370 ευρώ).

Το TS Street Hunter είναι η σπορ ηλεκτρική μοτοσικλέτα της VMoto Soco. Η εμφάνισή της είναι επιθετική, το ίδιο και η οδηγικής της συμπεριφορά η οποία θα φροντίσει να κάνει τις μετακινήσεις σας διασκεδαστικές. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 2,5 kW με τελική ταχύτητα 75 χλμ./ώρα και αυτονομία 60 ή 120 χιλιόμετρα (1 ή 2 μπαταρίες). Η VMoto Soco για το 2024 δημιούργησε μια ενισχυμένη έκδοση TS Street Hunter Pro με καλύτερες επιδόσεις. μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα A1 (125 κ.εκ.) ή δίπλωμα αυτοκινήτου με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. (TS Street Hunter τιμή με επιδότηση 2.297 ευρώ – έκδοση Pro 3.252 ευρώ).

Για χαλαρές βόλτες με στυλ και scrambler χαρακτήρα η VMoto έχει να προτείνει την TC Wanderer. Η ελκυστική roadster είναι εξοπλισμένη με έναν ηλεκτροκινητήρα 2,5 kW με τελική ταχύτητα 75 χλμ./ώρα και αυτονομία 60 ή 120 χιλιόμετρα (1 ή 2 μπαταρίες. Και εδώ η VMoto για το 2024 δημιούργησε την ενισχυμένη έκδοση TC Wanderer Pro με κινητήρα 4,1 kW και 90 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. (TC Wanderer τιμή με επιδότηση 2.370 ευρώ – έκδοση Pro 3.272 ευρώ).

Το μοντέλο ωστόσο που θα μας απασχολήσει περισσότερο το 2024 και έπειτα στην γκάμα της VMoto Soco είναι το Stash. Πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο υψηλών επιδόσεων το οποίο χρησιμοποιεί συστήματα που για πρώτη φορά τοποθετεί σε μοντέλο της η εταιρεία. Η Stash είναι εξοπλισμένη με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 9 kW που προσφέρει τελική ταχύτητα 125 χλμ./ώρα και αυτονομία 180 χιλιομέτρων. Αναρτήσεις και φρένα είναι επιλεγμένα προσεκτικά για μέγιστη ασφάλεια και οδηγική απόλαυση, ενώ ο εξοπλισμός είναι στο επίπεδο του premium. Η Stash μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα Α1 (125 κ.εκ.) ή με δίπλωμα αυτοκινήτου με τις κατάλληλες προυποθέσεις. (Stash τιμή με επιδότηση 5.150 ευρώ).

Ο πιο ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος να μυηθείς στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης είναι μέσω της VMoto Soco. Όλα τα μοντέλα θα τα βρεις στο δίκτυο συνεργατών της Motoway.

Τιμοκατάλογος VMoto