Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

40 χρόνια Yamaha Tenere (+video)

Ελλάδα 17:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

40 χρόνια Yamaha Tenere (+video)

NEWSMOTO

40 χρόνια Yamaha Tenere (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha γιορτάζει τα 40 χρόνια από το εμβληματικό Tenere με μια θρυλική περιοδεία στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη στιγμή που η Yamaha Tenere έκανε την εμφάνισή της το 1983 με την XT600Z, το μοντέλο έχει κερδίσει τις καρδιές και τα μυαλά των αναβατών της περιπέτειας σε όλο τον κόσμο και αυτό το ορόσημο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, η Yamaha Tenere έχει σφυρηλατήσει την κληρονομιά της ως σύμβολο του πνεύματος της περιπέτειας, της εξερεύνησης και της ανθεκτικότητας. Από την κατάκτηση των επικίνδυνων εδαφών του Ράλι Παρίσι-Ντακάρ μέχρι την έμπνευση των αναβατών να ξεπεράσουν τα όρια, το μάχιμο μοντέλο έχει γίνει ένας πραγματικός θρύλος στον κόσμο της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία στους αγώνες ήρθε το 1979 όταν ο Σιρίλ Νεβό κέρδισε το Dakar με μια XT500 και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι Ζαν-Κλοντ Ολιβιέ, ο Σερζέ Μπακού και φυσικά ο Στεφάν Πετερανσέλ. Πιο πρόσφατα, ο θρυλικός τυχοδιώκτης και πρεσβευτής της Yamaha, Νικ Σάντερς, ολοκλήρωσε το τελευταίο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο με την Tenere 700 του, ενώ οι εργοστασιακές αναβάτες Πολ Ταρές και Αλεσάντρο Μποτούρι συνεχίζουν να γράφουν ιστορία αγώνων Rally Raid.

Για να γιορτάσει αυτό το ορόσημο και αυτούς τους θρυλικούς αναβάτες μαζί με την κοινότητα Tenere, η Yamaha ξεκίνησε μια περιοδεία για την 40ή επέτειο σε όλη την Ευρώπη. Θα παρουσιαστεί μια συλλογή από ιστορικά μοντέλα παραγωγής Tenere (1983-2010), καθώς και αυθεντικά κλασικά αγωνιστικά Dakar, επιτρέποντας στους λάτρεις να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι την εξέλιξη αυτής της εμβληματικής μηχανής περιπέτειας.

Advertisement

Η περιοδεία για την 40η επέτειο θα συνοδευτεί επίσης με τη δημόσια παρουσίαση της νέας Tenere 700 World Rally. Η περιοδεία θα επισκεφθεί τις ακόλουθες προσεχείς εκδηλώσεις:

Advertisement

Ténéré Spirit Aguilar de Campoo | 31 Ιουνίου – 1 Ιουλίου | Ισπανία

MaxlRIDE Motofestival | 25-27 Αυγούστου | Γερμανία

Alpes Aventure Motofestival | 8-10 Σεπτεμβρίου | Γαλλία

Advertisement

Βίντεο της Yamaha Tenere.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Yamaha XSR ντύνεται… RD
Ανακοινώθηκε η τιμή του νέου Yamaha Tenere World Rally
Δοκιμή: Yamaha Tracer 9 GT