Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έκθεση Μοτοσικλέτας: 7+1 πράγματα που μας εντυπωσίασαν (+video)

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκθεση Μοτοσικλέτας: 7+1 πράγματα που μας εντυπωσίασαν (+video)

NEWSMOTO

Έκθεση Μοτοσικλέτας: 7+1 πράγματα που μας εντυπωσίασαν (+video)

NEWSMOTO

Το newsmoto «ξεσκονίζει» την Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024 και επιλέγει τα δυνατά σημεία που έκαναν τη διαφορά.

Advertisement
Advertisement

Η φετινή Έκθεση Μοτοσικλέτας είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Πρόκειται για μια πραγματικά καλή προσπάθεια τόσο από τους διοργανωτές (την εταιρεία Be-Best) όσο και από τον Σύνδεσμο ΣΕΜΕ καθώς έχουν φέρει επιτέλους στη χώρα μας έναν ευρωπαϊκό αέρα που τόσο πολύ χρειάζεται η Ελλάδα στον τομέα της μοτοσικλέτας.

Αναμφίβολα η μεγάλη επιτυχία της Εκθέσεως -και μιλάμε για την εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου- δείχνει οτι η Ελλάδα και στο εκθεσιακό κομμάτι άλλαξε σελίδα.

Η Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024 συνεχίζεται έως και τις 14 Απριλίου στο Metropolitan Expo και η μέχρι τώρα επισκεψιμότητα είναι εντυπωσιακή. Αυτό δείχνει το πόσο οι πολίτες στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται το δίκυκλο ως μέσο μετακίνησης και φυσικά έχουν αντιληφθεί πως πρόκειται για ένα όχημα που μπορεί να ορίσει τον τρόπο ζωής σου.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας περπατήσει (πολλές φορές) την Έκθεση, σας μεταφέρουμε μερικά σημεία τα οποία μας έκαναν περισσότερο εντύπωση μέσα στον διεθνών προδιαγραφών χώρο του Metropolitan Expo.

Υψηλού επιπέδου αισθητική

Έχοντας κάνει την πρώτη βόλτα μέσα στο χώρο της έκθεσης το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεσαι είναι το πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει οι αντιπρόσωποι στην αισθητική των περιπτέρων τους. Ο σχεδιασμός είναι υψηλού επιπέδου και δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν.

Μέσα στα περίπτερα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που αναδεικνύουν κάποια ιδιαίτερα μοντέλα της εκάστοτε μάρκας, το κοινό μπορεί να κινηθεί άνετα ανάμεσα στις μοτοσικλέτες καθώς υπάρχει άφθονος χώρος, ενώ υπάρχει και έντονο οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύει τα κορυφαία μοντέλα της κάθε μάρκας.

Η BMW MXR των 200+ ίππων

Advertisement

Ίσως η πιο εντυπωσιακή μοτοσικλέτα της έκθεσης βρίσκεται στο περίπτερο της BMW Motorrad. Πρόκειται φυσικά για την BMW M1000XR η οποία αποκαλύφθηκε πρώτη φορά στο Metropolitan Expo και άφησε το κοινό να χαζεύει μια απίθανη μοτοσικλέτα.

Μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τη μοτοσικλέτα να ξεχωρίζει είναι το full carbon κουστούμι της, ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 201 ίππων (!), τα φρένα της BMW M και τα αεροδυναμικά φτερά από το αγωνιστικό τμήμα BMW Motorrad Racing. Όσοι δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα την έκθεση, η BMW M1000XR είναι ένας καλός λόγος να το κάνετε.

Μια V-Strom 800 DE έτοιμη για Rally Raid

Advertisement

Στο περίπτερο της Suzuki εκτός από τα καινούρια και άκρως ενδιαφέροντα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας, η ελληνική αντιπροσωπεία ετοίμασε μια έκπληξη για το κοινό. Οι άνθρωποι της Suzuki Motorcycles αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια αγωνιστική έκδοση της Suzuki V-Strom 800DE με στόχο να αγωνιστούν στο Hellas Rally Raid και όχι μόνο.

Έχοντας ως βάση την εξαιρετική 800DE η ομάδα μηχανικών υπό το βλέμμα του αναβάτη Πάνου Κακολύρη, πρόσθεσε όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα ώστε η μοτοσικλέτα να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ενός σκληρού χωμάτινου αγώνα.

Το naked της QJMotor και το τρικύλινδρο μέλλον

Η QJMotor στο επιβλητικό περίπτερο της Γκοργκόλης Α.Ε. είχε την τιμητική της φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα την SRK 900. Το streetfighter μοντέλο της κινεζικής μάρκας το είχαμε δει σε μοντέλο προπαραγωγής στην EICMA, αλλά πλέον είναι ολοκληρωμένο και έτοιμο να κάνει αίσθηση στην κατηγορία.

Advertisement

Η naked μοτοσικλέτα χρησιμοποιεί έναν δικύλινδρο κινητήρα 900 κ.εκ. απόδοσης 100 ίππων και πολύ ποιοτικά περιφερειακά όπως αναρτήσεις της Marzocchi και φρένα της Brembo. Φυσικά η QJMotor δεν σταματάει εκεί καθώς πιθανότατα από το 2025 θα δούμε και τα πρώτα τρικύλινδρα μοντέλα της. Μην ξεχνάτε ότι θα δείτε από κοντά και την πολλά υποσχόμενη Kove 800X Pro.

Πρωτότυπο αγωνιστικό Husqvarna «Made in Greece»

Ανάμεσα στα αμέτρητα μοντέλα της KTM, της MV Agusta, της Husqvarna και της GasGas στο περίπτερο της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον project bike που κατασκεύασαν οι άνθρωποι της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Πρόκειται για μια αγωνιστική έκδοση της Husqvarna Norden 901 με την οποία η εταιρεία σκοπεύει να αγωνιστεί στο Hellas Rally Raid. Η ιδιαίτερη Norden 901 Rally Project είναι εξοπλισμένη με ενισχυμένα εξαρτήματα για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ενός σκληρού χωμάτινου αγώνα, χωρίς όμως να χάσει τον χαρακτηριστικό σχεδιαστικό χαρακτήρα της.

Οι καλεσμένοι της ελληνικής εταιρείας πάντως από την Αυστρία (Όμιλος Pierer) έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν αντίκρισαν την αγωνιστική Norden 901 – περήφανη ελληνική προσπάθεια!

Benelli, MBP, VMoto, Ecooter, Keeway και πολλά δώρα

Το περίπτερο της Motoway είχε χωρίς αμφιβολία τις περισσότερες μοτοσικλέτες με τη μεγαλύτερη ποικιλία από κάθε άλλο περίπτερο στην έκθεση. Η νεοφερμένη εταιρεία MBP από την Ιταλία ήταν σίγουρα κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα με το πανίσχυρο power cruiser C1002V.

Πολλές είναι και οι προσφορές που έχει ετοιμάσει η Motoway και μπορείτε να τις δείτε από κοντά στην έκθεση. Η πρώτη είναι σίγουρα η δωρεάν βαλίτσα της SHAD με την αγορά κάθε νέας TRK 502/502X, η δεύτερη είναι η τρομερή προσφορά με δώρο την τριπλέτα βαλιτσών για το Benelli TRK 702/702X, ενώ για να ενισχύσει το νέο της e-shop η εταιρεία κληρώνει ένα Benelli RCX 185.

Μεγαλοπρέπεια σε Honda και Yamaha

Οι δύο ιαπωνικοί γίγαντες της μοτοκίνησης είχαν ίσως τα πιο κεντρικά και εντυπωσιακά περίπτερα της έκθεσης. Από τη μία μεριά η Honda είχε αμέτρητα μοντέλα να δείξει στο κοινό ανάμεσα στα οποία το νέο Honda CBR600RR και το νέο Honda Hornet 1000. Παράλληλα, έγινε και μια αναλυτική ενημέρωση για το σύστημα E-Clutch που θα δούμε το 2024 στα CB650R και CBR650R.

Από την άλλη, στη Yamaha, είδαμε όλη την γκάμα των Tenere 700, αλλά η μοτοσικλέτα που έκλεψε την παράσταση ήταν η ειδική έκδοση XSR900 GP Edition στα αγωνιστικά χρώματα της Yamaha από τη δεκαετία του 1980.

Η επετειακή Ducati Panigale των 89.000 ευρώ

Με περηφάνια είδαμε το βίντεο του newsmoto για την Ducati Multistrada V4S Grand Tour να παίζει στο περίπτερο της Ducati, ωστόσο αυτό δεν ήταν το σημείο στο οποίο σταθήκαμε.

Το βλέμμα αναπόφευκτα έπεσε πάνω σε μια μοτοσικλέτα πολύ ιδιαίτερα, αλλά κυρίως πάρα πολύ ακριβή. Πρόκειται για την αγωνιστική ρέπλικα Ducati Panigale V4 Bagnaia 2023 World Champion Replica η οποία είναι βαμμένη στο κίτρινο αγωνιστικό χρώμα της Ducati με το οποίο αγωνίστηκε το 2023 στο Μιζάνο. Η τιμή της μοτοσικλέτας είναι 89.000 ευρώ!

Η Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024 συνεχίζεται το Σάββατο και την Κυριακή (10:00-21:00) στο Metropolitan Expo.

Σημειώστε πως τον Οκτώβριο αναμένεται και η μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου…