Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτά είναι τα enduro της KTM για το 2024 (+video)

Ελλάδα 21:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα enduro της KTM για το 2024 (+video)

NEWSMOTO

Αυτά είναι τα enduro της KTM για το 2024 (+video)

NEWSMOTO

Η KTM παρουσίασε την ανανεωμένη γκάμα των enduro της για την επόμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

H ΚΤΜ έχει δημιουργήσει μια δική της παράδοση στην παρουσίαση των μοντέλων της επόμενης χρονιάς, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τις χωμάτινες μοτοσικλέτες, αποκαλύπτοντας τα πολύ νωρίς. Αυτό συνέβη φυσικά και το 2023 για τα μοντέλα του 2024 τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα με πολλές αναβαθμίσεις οπτικές και τεχνικές.

Ανάμεσα στα enduro μοντέλα της KTM για το 2024 συναντάμε δίχρονα και τετράχρονα. Στα δίχρονα ξεχωρίζουν τα 125 XC, 250 XC και 300XC, ενώ στην τετράχρονη γκάμα την παράσταση κλέβει το κορυφαίο 450 XC-F το οποίο πλαισιώνεται από τα μικρότερα 250 XC-F και 350 XC-F. Τα τετράχρονα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης υψηλού επιπέδου όπως traction control, σύστημα εκκίνησης, quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων και πολλά ακόμα τα οποία είναι στον βασικό εξοπλισμό για το 2024.

Advertisement
Advertisement

Οι μεγάλη αλλαγή σε όλη την γκάμα των enduro για τη νέα σεζόν είναι στις αναρτήσεις. Οι Αυστριακοί έχουν εξοπλίσει τα μοντέλα με ένα νέο πιρούνι κλειστού τύπου της WP XACT το οποίο προσφέρει ταχύτερες αποσβέσεις και σταθερότητα χάρη στην τεχνολογία μεσαίας βαλβίδας που χρησιμοποιεί. Οι άνθρωποι της KTM αναφέρουν ότι με αυτήν την τεχνική αποφεύγεται το πρόβλημα της συσσώρευσης λαδιού σε ένα σημείο του πιρουνιού και κατ’ επέκταση γίνεται πιο σταθερή η απόσβεση.

Διαφορετικό είναι και το πίσω αμορτισέρ της WP XACT το οποίο είναι πιο ελαφρύ και πιο κοντό σε διαστάσεις. Η διαδρομή παραμένει στα 300 χιλ. πίσω και η ρύθμιση γίνεται χωρίς χρήση εργαλείων χάρη στα ειδικά κλιπ που έχει ενσωματώσει η KTM τόσο στο πιρούνι όσο και στο αμορτισέρ.

Advertisement

Εκτός από τις τεχνικές αναβαθμίσεις έχουμε και σχεδιαστικό φρεσκάρισμα των μοντέλων. Για το 2024 προστέθηκε περισσότερο λευκό στις μοτοσικλέτες το οποίο εξακολουθεί να συνοδεύεται από το κλασικό πορτοκαλί της KTM. Η σειρά XC-F διαθέτει και κάποιες μοβ λεπτομέρειες που παραπέμπουν στα μοντέλα της μάρκας της δεκαετίας του 1990.

Advertisement

Δείτε την γκάμα των XC 2024 της KTM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο Pikes Peak δοκιμάζει η KTM το 890 SMT (+video)
Εκρηκτική KTM Super Duke RR: 180 ίπποι, 180 κιλά
Επίσημο: Οι KTM, Husqvarna, GasGas στην Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε.

Advertisement