Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Εκρηκτική KTM Super Duke RR: 180 ίπποι, 180 κιλά

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκρηκτική KTM Super Duke RR: 180 ίπποι, 180 κιλά

NEWSMOTO

Εκρηκτική KTM Super Duke RR: 180 ίπποι, 180 κιλά

NEWSMOTO

Η KTM ανακοίνωσε την έλευση μιας ειδικής έκδοσης του Super Duke σε περιορισμένο αριθμό.

Advertisement
Advertisement

Το 2022 η KTM προχώρησε στη δημιουργία της εκρηκτικής έκδοσης EVO του Super Duke 1290 προκαλώντας εγκεφαλικά στους φανατικούς των streetfighters. Οι Αυστριακοί από ότι φαίνεται δεν θα μας αφήσουν να ησυχάσουμε, παρουσιάζοντας για το 2023 μια ακόμα πιο ακραία έκδοση του μεγάλου «Δούκα».

Πίσω λοιπόν από το λογότυπο Super Duke 1290 συναντάμε πλέον το «RR» και όπως μπορείτε να αντιληφθείτε η μοτοσικλέτα είναι ολοκληρωτικά «Ready to Race». Οπτικά η χρωματική επιλογή παραπέμπει στις πίστες με ματ carbon look πλαστικά και λευκά γραφικά με πορτοκαλί πινελιές. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ειδικά σχεδιασμένα εξαρτήματα που τελικά κάνουν την RR να ξεχωρίζει όπως η εργοστασιακή τιμονόπλακα και τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος των 1.301 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και 140 Nm ροπής. Συνοδεύεται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα και τη διαχείριση καυσίμου, ενώ έχει επιλεχθεί και ένα τελικό εξάτμισης της Akrapovic.

Εκεί που έχει γίνει σοβαρή δουλειά είναι στη μείωση του βάρους. Η Super Duke 1290 RR είναι κατά 11 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την EVO, κάτι που φέρνει την αναλογία κιλών ανά ίππο στο 1:1. Για να επιτευχθεί αυτό, το κουστούμι είναι από ανθρακονήματα, η μπαταρία είναι λιθίου, το υποπλαίσιο επίσης είναι από ανθρακονήματα και οι τροχοί πολύ ελαφριοί. Οι αναρτήσεις είναι της κορυφαίας σειράς WP APEX PRO ειδικά σχεδιασμένες για την μοτοσικλέτα, ενώ τα φρένα είναι της Brembo.

Advertisement

Η μοναδική αυτή Super Duke θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες και οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Advertisement

Δείτε τη νέα Super Duke RR σε δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αγωνιστική ΚΤΜ ή βελτιωμένη Huracan; (+video)
KTM SMT: Η μεγάλη επιστροφή! (+video)
Αναβάθμιση στην περιπέτεια για την KTM 390 ADV (+video)

Advertisement