Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή είναι η ακραία Ducati Multistrada V4 RS (+video)

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η ακραία Ducati Multistrada V4 RS (+video)

NEWSMOTO

Αυτή είναι η ακραία Ducati Multistrada V4 RS (+video)

NEWSMOTO

Η Ducati ανεβάζει τον πήχη παρουσιάζοντας την ταχύτερη Multistrada που φτιάχτηκε ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Η Ducati Multistrada V4 είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, τουριστική μοτοσικλέτα που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα. Οι Ιταλοί έχουν φροντίσει μάλιστα να δημιουργήσουν αρκετές εκδόσεις του μοντέλου ώστε να καλύψουν τις τουριστικές ανάγκες των αναβατών με πιο πρόσφατη την υπερπλήρη Grand Tour.

Τι συμβαίνει όμως όταν μπλέξει μια τέτοια μοτοσικλέτα με το αγωνιστικό DNA της Ducati; Σε αυτή την περίπτωση γεννιούνται μοτοσικλέτες όπως η Multistrada V4 RS. Η Ducati στο 4ο επεισόδιο World Premiere παρουσίασε την πιο ισχυρή και γρήγορη «Multi» που έχει κατασκευαστεί ποτέ και πραγματικά δεν έκανε καμία έκπτωση σε τίποτα.

Advertisement
Advertisement

Το βασικό στοιχείο της RS είναι φυσικά ο κινητήρας ο οποίος προέρχεται από την superbike σειρά Panigale της μάρκας. Ο V4 Stradale των 1.103 κ.εκ. έχει δαμαστεί και αποδίδει 180 ίππους με το στροφόμετρο να μπορεί να σκαρφαλώσει μέχρι και τις 13.500 σ.α.λ. Το superbike μοτέρ συνοδεύουν πλούσια ηλεκτρονικά βοηθήματα, αγωνιστικός συμπλέκτης STM-EVO SBK, σύστημα εξάτμισης euro5+ της Akrapovic και quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με το γνωστό σύστημα ραντάρ που παρέχει Adaptive Cruise Control, ενώ πλέον η μοτοσικλέτα έχει και ρυθμιζόμενο φρένο του κινητήρα δίπλα στα πλήρως ρυθμιζόμενα υπόλοιπα ηλεκτρονικά συστήματα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι πιο «κοντό» για καλύτερες επιταχύνσεις.

Advertisement

Το πλαίσιο προέρχεται από την έκδοση Pikes Peak με πολύ διαφορετική γεωμετρία για περισσότερη ευελιξία και οι αναρτήσεις είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες Ohlins Smart EC 2.0 με ενεργητικό σύστημα αυτόματης ρύθμισης. Τα φρένα είναι της Brembo με δίσκους 330 χιλ. και ABS Στροφής και οι τροχοί 17 ιντσών από αλουμίνιο της Marchesini. Για να επιτευχθεί η μείωση του βάρους κατά 3 κιλά σε σχέση με την Pikes Peak η νέα RS διαθέτει υποπλαίσιο από τιτάνιο, ενώ πολλά εξαρτήματα είναι από ανθρακονήματα.

Advertisement

Η νέα Ducati Multistrada V4 RS είναι διαθέσιμη μόνο σε έναν ειδικό χρωματισμό και αναμένεται τον Ιανουάριο του 2024 να διατεθεί στην Ευρώπη.

Δείτε τη νέα Multistrada V4 RS.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ducati X Kinjo: Όταν η ιταλική τελειότητα συναντά την ιαπωνική κουζίνα (+video)|
Η νέα Ducati DesertX Rally κάνει τα Enduro να τρέμουν (+video)
Lamborghini και Ducati σε μια… σύνδεση ασφαλείας (+video)