Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ανασταίνει και νεκρούς το νέο supermoto της Ducati (+video)

Ελλάδα 2:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανασταίνει και νεκρούς το νέο supermoto της Ducati (+video)

NEWSMOTO

Ανασταίνει και νεκρούς το νέο supermoto της Ducati (+video)

NEWSMOTO

Η Ducati αποκάλυψε το καινούριο της μονοκύλινδρο Hypermotard 698 Mono.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πάρει μια πρώτη γεύση από τον μονοκύλινδρο κινητήρα της Ducati πριν από μερικές ημέρες, αναμέναμε με ενδιαφέρον το πρώτο μοντέλο στο οποίο θα συνόδευε το πρωτοποριακό μηχανικό σύνολο. Στο 5ο επεισόδιο της σειράς World Ducati Premiere παρουσιάστηκε η Hypermotard 698 Mono, μια μοτοσικλέτας αποκλειστικά για διασκέδαση στο δρόμο και την πίστα με πανίσχυρο κινητήρα και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, η νέα μοτοσικλέτα αντλεί έμπνευση από την σειρά Hypermotard 950 της Ducati με το αιχμηρό LED προβολέα εμπρός, το ψηλό φτερό εμπρός τη λεπτή σιλουέτα και τις δύο εξατμίσεις στην ουρά να ξεδιπλώνουν μια μυώδη supermoto μοτοσικλέτα. Στην έκδοση RVE ο χρωματισμός και τα γραφικά είναι ίδια με τη μεγαλύτερη Hypermotard 950.

Advertisement
Advertisement

Στο επίκεντρο του νέου μοντέλου βρίσκεται ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 659 κ.εκ. Το σύνολο είναι ουσιαστικά το μισό του δικύλινδρου κινητήρα της Panigale 1299 και αποδίδει 77,5 ίππους στις 9.750 σ.α.λ. και 65 Nm ροπής στις 8.000 σ.α.λ. Η κίνηση των βαλβίδων γίνεται με δεσμοδρομικό σύστημα (Desmo), ενώ οι βαλβίδες είναι από τιτάνιο και τα καπάκια από μαγνήσιο. H Ducati αναφέρει ότι με την εξάτμιση της Akrapovic η απόδοση ανεβαίνει στους 84,5 ίππους!

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα ελαφρύ και εξαιρετικά γρήγορα σε γεωμετρία. Συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 45 χιλ. της Marzocchi πλήρως ρυθμιζόμενο και ένα μονό αμορτισέρ της Sachs, ενώ οι τροχοί είναι χυτοί 17 ιντσών. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 330 χιλ. εμπρός με δαγκάνα της Brembo.

Advertisement

Πρωτοποριακά συστήματα στην κατηγορία συναντάμε στα ηλεκτρονικά της Hypermotard 698 Mono. Η μοτοσικλέτα διαθέτει μονάδα μέτρησης IMU που επεμβαίνει στο ρυθμιζόμενο Traction Control, στο σύστημα ελέγχου της σούζας και στο ABS Στροφής. Ο αναβάτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 4 προγράμματα οδήγησης και στην έκδοση RVE το quickshifter είναι στον βασικό εξοπλισμό.

Advertisement

Η Ducati έχει σχεδιάσει ένα ιδιαίτερο σύστημα ελέγχου του πίσω φρένου που επιτρέπει στον αναβάτη να απολαύσει πλαγιολισθήσεις στις εισόδους των στροφών με μέγιστη ασφάλεια και διασκέδαση. Ακόμα και ο πιο άπειρος αναβάτης μπορεί να γλιστρήσει ελεγχόμενα τον πίσω τροχό και να οδηγήσει σε «motard στυλ». το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 151 κιλά.

Η νέα Ducati Hypermotard 698 Mono θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, την βασική και την RVE.

Δείτε το 5ο επεισόδιο της Ducati με την Hypermotard 698 Mono.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H μεγάλη επιστροφή της Ducati στα μονοκύλινδρα (+video)
Με Desmo η motocross της Ducati
Αυτή είναι η ακραία Ducati Multistrada V4 RS (+video)