Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Απίθανο κιτ μετατρέπει τη Yamaha XSR700 σε flat trakker

Ελλάδα 11:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίθανο κιτ μετατρέπει τη Yamaha XSR700 σε flat trakker

NEWSMOTO

Απίθανο κιτ μετατρέπει τη Yamaha XSR700 σε flat trakker

NEWSMOTO

Την πανέμορφη Yamaha XSR700 από τον σχεδιαστή Τζαρμόλ θα τη ζήλευε κάθε Αμερικανός λάτρης των flat trakers.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha XSR700 είναι από μόνη της μια μοτοσικλέτα με ιδιαίτερο σχεδιασμό και φιλοσοφία. Όταν όμως ένας μερακλής βελτιωτής αναλάβει να την αναβαθμίσει τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ζηλευτό ακόμα και από τον ίδιο τον κατασκευαστή.

Ο διάσημος σχεδιαστής Τζουρμόλ από την Ταϊβάν έβαλε στο μάτι το ρετρό μοντέλο της Yamaha θέλοντας να το προσεγγίσει με μια πιο… trakker αισθητική. Η έμπνευση για τη Yamaha XSR700 Tyrant του Τζουρμόλ προήλθε από τις αμερικανικές flat trakker μοτοσικλέτες που αγωνίζονται σε οβάλ πίστες με σκληρό χώμα στο τερέν.

Το βασικό στοιχείο της μετατροπής ήταν το κουστούμι το οποίο έπρεπε να σχεδιαστεί από την αρχή. Το πίσω μέρος είναι εκείνο που ξεχωρίζει περισσότερο καθώς έπρεπε να θυμίζει τις αγωνιστικές trakker της δεκαετίας του 1970. Το ρεζερβουάρ παρέμεινε ίδιο με το αυθεντικό, ενώ ο προβολέας εμπρός και οι πλευρικές εισαγωγές αέρα αναβαθμίστηκαν. Όλα τα πλαστικά μέρη αντικαταστάθηκαν από ανθρακονημάτινα με μια μικρή προσθήκη στο πίσω μέρος για να τοποθετηθεί το number plate.

Advertisement
Advertisement

Η βάση πινακίδας μετακόμισε χαμηλά στον πίσω τροχό, ενώ το φωτιστικό σώμα είναι ένα ενιαίο σώμα με φλας και στοπ. Στο τεχνικό κομμάτι ο Hoo-Bue όπως είναι το παρατσούκλι του ταϊβανέζου σχεδιαστή, είχαμε αλλαγή στην εξάτμιση με ένα τελικό της Akrapovic τοποθετημένο στην κοιλιά της μοτοσικλέτας, ενώ αλλάχτηκαν τα εσωτερικό στο εμπρός πιρούνι και η πίσω ανάρτηση με μια της Ohlins.

Το κιτ αναβάθμισης του Hoo-Bue είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο και αφορά μοντέλα XSR700 από 2017-2022. Η τιμή του είναι στα 1.500 ευρώ.