Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Δύο Ιταλίδες από το… Αμβούργο

Ελλάδα 4:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο Ιταλίδες από το… Αμβούργο

NEWSMOTO

Δύο Ιταλίδες από το… Αμβούργο

NEWSMOTO

Τι συμβαίνει όταν ένα μοντέλο της Alfa Romeo εμπνέει ένα μοντέλο της Moto Guzzi; Έρωτας!

Advertisement
Advertisement

Δεν χωράει αμφιβολία ότι οι Ιταλοί έχουν το μαγικό άγγιγμα όταν έρχεται η στιγμή του σχεδιασμού αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Έχουμε δει μοντέλα στα κινούνται στα όρια των έργων τέχνης από τα σχεδιαστικά κέντρα της γειτονικής χώρας με μάρκες όπως η Alfa Romeo και η Moto Guzzi να έχουν περάσει στη σφαίρα του θρύλου.

Τι συμβαίνει όμως όταν μια θρυλική Alfa Romeo εμπνέει τον σχεδιασμό μιας ιστορικής Moto Guzzi; Την απάντηση μας δίνει ο οίκος βελτίωσης Kaffeemaschine με έδρα το Αμβούργο και ιδιαίτερα ο μερακλής ιδιοκτήτης Alex Budde.

Advertisement
Advertisement

Η Kaffeemaschine αρχικά ασχολήθηκε με την Alfa Romeo GTA 1300 Stradale την οποία ανέλαβε να ανακατασκευάσει διατηρώντας το λευκό της χρώμα και προσθέτοντας πράσινες πινελιές με το εικονικό συνδυασμό Biancospino. Στα πλευρικά φτερά του αυτοκινήτου δεσπόζει το τετράφυλλο τριφύλλι σε πράσινο χρώμα, ενώ έχει γίνει εκτεταμένη χρήση χρωμίου σε πολλά σημεία της GTA.

Μόλις ολοκληρώθηκε το project της GTA, έπεσε στα χέρια των ανθρώπων της Kaffeemaschine μια Moto Guzzi SP1000 του 1981. Ο Alex Budde αμέσως φαντάστηκε τη μοτοσικλέτα στα χρώματα της Alfa Romeo και ξεκίνησε τη δουλειά. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό με την Guzzi να είναι βαμμένη σε λευκό χρώμα με πράσινες πινελιές.

Advertisement

Το εμπρός μέρος του ρεζερβουάρ και το περιμετρικά του προβολέα έχει χρησιμοποιηθεί ο συνδυασμός Biancospino με πράσινο χρώμα, ενώ το πλαίσιο έχει διαφοροποιηθεί από τον Lino Tonti για να πάρει μια πιο cafe racer αισθητική. Η Kaffeemaschine έχει επέμβει και στον κινητήρα αλλάζοντας πολλά εξαρτήματα για να ανέβει η ισχύς στους 82 ίππους, ενώ η χρήση ανθρακονημάτων και κέβλαρ έχει μειώσει το βάρος στα 183 κιλά.

Advertisement

Η μοτοσικλέτα βρίσκεται στην έκθεση της Kaffeemaschine στη Βοστόνη των ΗΠΑ και σύντομα θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ducati: Νέα σειρά ρολογιών με την υπογραφή της Locman
Τι κρύβεται πίσω από το R12S της BMW Motorrad;
Έτοιμο το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της CFMoto

Advertisement