Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati XDiavel MY2021: Νέες εκδόσεις και περισσότερη δύναμη

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ducati XDiavel MY2021: Νέες εκδόσεις και περισσότερη δύναμη

NEWSMOTO

Ducati XDiavel MY2021: Νέες εκδόσεις και περισσότερη δύναμη

NEWSMOTO

Η οικογένεια XDiavel αποκτά δύο νέα μέλη από το 2021, στα οποία κυρίαρχα στοιχεία είναι η προσαρμογή στο Euro5 και η.. αυξημένη ιπποδύναμη.

Advertisement
Advertisement

Δίπλα στη ναυαρχίδα της γκάμας “S”, τα νέα XDiavel Dark και Black Star θέλουν να δηλώσουν την παρουσία τους με εμφάνιση που προδίδεται από το όνομά τους. Τα μοντέλα Dark είναι μια ιστορία που ξεκίνησε η Ducati το μακρινό 1998, όταν και παρουσίασε το πρώτο στην τάξη Monster 600 Dark. Το XDiavel Dark του 2021 είναι ομοίως βαμμένο στα ίδια χρώματα τύπου Stealth, με την πλειοψηφία των τμημάτων που το απαρτίζουν να ασπάζονται αυτή τη μαύρη ματ απόχρωση.

Από την άλλη, το XDiavel Black Star είναι ένα νέο concept για τη φίρμα του Borgo Panigale και με μια πρώτη ματιά δείχνει ίδιο με το Dark. Xρειάζεται όμως και μια δεύτερη και πιο προσεκτική, που θα φέρει στην επιφάνεια κάποιες χρωματικές μικροδιαφορές στο φινίρισμα με γκρι/κόκκινες πινελιές. Όμως, το έμπειρο μάτι θα πέσει πάνω στις τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά και θα διαπιστώσει ότι εδώ υπάρχει μια σημαντική αλλαγή προς το καλύτερο, καθώς χρησιμοποιούνται οι κορυφαίες M50 της Brembo (έναντι των M4.32), απευθείας από την έκδοση S.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν όμως και μερικά ακόμα επιπρόσθετα στοιχεία στο Black Star, όπως τεχνολογία DRL στον προβολέα, συνδεσιμότητα Bluetooth, σφυρήλατες ζάντες, καλάμια πιρουνιού με επίστρωση DLC και μια διαφορετική επικάλυψη στο πάνω μέρος της σέλας.

Advertisement

Euro5 και αύξηση(!) ιπποδύναμης

Αν και αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν στις μέρες μας, οι μηχανικοί της Ducati έκαναν το θαύμα τους και κατάφεραν να προσαρμόσουν τον Testastretta των 1.262cc στις προδιαγραφές του Euro5 και παράλληλα να του δώσουν περισσότερα άλογα! Φέροντας πάντα σύστημα μεταβλητού χρονισμού (Desmodromic Variable Timing), ο V-2 κινητήρας αποδίδει πλέον -και σε όλες τις εκδόσεις του XDiavel- 8 παραπάνω ίππους, φτάνοντας έτσι συνολικά τους 160!

Advertisement

Αυτοί μάλιστα έρχονται στην επιφάνεια στις ίδιες στροφές (9.500rpm), ενώ οι εκπλήξεις συνεχίζονται και στον τομέα της ροπής, η οποία με τη σειρά της ανακοινώνεται αυξημένη κατά 0,2Kgm (συνολικά 13kgm), ομοίως στις ίδιες στροφές με πριν(5.000rpm).

Οι τρεις εκδόσεις Xdiavel αναμένονται στη χώρα μας από τον επόμενο Μάρτιο και οι τιμές τους έχουν ήδη καθοριστεί ως εξής: Dark στα 23.500€, S στα 27.700€ και Black Star στα 28.500€

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

MV Agusta Superveloce Alpine: Ιταλίδα με αέρα… Γαλλικό

Honda Forza 750: Mega scooter υπεροχής

Voge LX300GY Rally: Ένα προσιτό On/Off