Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati Multistrada V4 Rally: Τυχοδιώκτης από το Borgo Panigale (+video)

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ducati Multistrada V4 Rally: Τυχοδιώκτης από το Borgo Panigale (+video)

NEWSMOTO

Ducati Multistrada V4 Rally: Τυχοδιώκτης από το Borgo Panigale (+video)

NEWSMOTO

Η Ducati παρουσίασε μια νέα έκδοση της Multistrada με περισσότερες δυνατότητας εκτός δρόμου και ταξιδιού.

Advertisement
Advertisement

Το 3ο επεισόδιο της σειράς Ducati World Premiere μας επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη η οποία αφορά το δημοφιλές Multistrada V4. Το μοντέλο που έχει βοηθήσει την Ducati να καταγράψει συνεχόμενα ρεκόρ πωλήσεων τα τελευταία δύο χρόνια αποκτά πλέον έκδοση Rally με ακόμα μεγαλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Η καινούρια Multistrada V4 έχει δεχτεί την φροντίδα των μηχανικών του Borgo Panigale προκειμένου να αποκτήσει πιο περιπετειώδη χαρακτήρα και μεγαλύτερες ταξιδιωτικές δυνατότητες. Το πρώτο πράγμα που έκανε η Ducati ήταν να τοποθετήσει ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου στα 30 λίτρα για να δώσει περισσότερη αυτονομία στη μοτοσικλέτα. Αυξημένη είναι και η άνεση στους αναβάτες με επανασχεδιασμένη ζελατίνα προστασίας από τον αέρα, εργονομικά μαρσπιέ και ακόμα πιο άνετη σέλα.

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερη δουλειά έχει γίνει στις αναρτήσεις προκειμένου η συμπεριφορά της μοτοσικλέτας να βελτιωθεί στις χωμάτινες διαδρομές. Το σύστημα ενεργητικών αναρτήσεων Skyhook DSS EVO έχει αναβαθμιστεί έχοντας πλέον μεγαλύτερες διαδρομές 200 χιλ. εμπρός και πίσω και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Παράλληλα, το σύστημα autoleveling έχει αναβαθμιστεί για να κρατάει σταθερή και ισορροπημένη τη μοτοσικλέτα ακόμα και σε χωμάτινες διαδρομές, ανεξάρτητα από το βάρος και το φορτίο της μοτοσικλέτας.

Στις επιλογές οδήγησης, η Ducati έχει διατηρήσει τις υπάρχουσες Sport, Touring, Urban και Enduro, ωστόσο έχει δώσει έμφαση στο ραφινάρισμα του προγράμματος Enduro. Στη Multistrada V4 Rally όταν ενεργοποιηθεί η επιλογή Enduro, παράλληλα ενεργοποιείται ένα νέο Power Mode το οποίο μειώνει την ισχύ στους 114 ίππους και αλλάζει την απόκριση στο γκάζι. Το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, το σύστημα ελέγχου της σούζας και το ABS ομαλοποιούνται για να επιτρέψουν στον αναβάτη να οδηγήσει πιο ελεύθερα, πάντα όμως με την ασφάλεια σε πρώτο πλάνο.

Advertisement

Στον τομέα του κινητήρα, η Ducati συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον V4 Granturismo των 1.158 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 170 ίππους και 121 Nm ροπής. Εκτός από τα πλούσια ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης η μοτοσικλέτα διαθέτει σύστημα Adaptive Cruise Control και Blind Spot Detection χάρη στα ραντάρ με τα οποία είναι εξοπλισμένη. Παράλληλα, η Ducati έχει εξοπλίσει το μηχανικό σύνολο με σύστημα απενεργοποίησης των πίσω κυλίνδρων σε στάση ή και εν κινήσει, προσφέροντας οικονομία στο καύσιμο και μείωση στους ρύπους.

Advertisement

Η καινούρια Ducati Multistrada V4 Rally θα είναι διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο του 2023 σε δύο χρωματισμούς, κόκκινο και μαύρο.

Το τρίτο επεισόδιο με το Multistrada V4 Rally.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Scrambler Ducati γίνεται 60! (+video)
Χωρίς αντίπαλο η Ducati στο MotoGP
Η νέα Ducati Monster SP φόρεσε τα «χρυσαφικά» της (+video)