Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Εκρηκτικό το νέο KTM Super Adventure 1290 R (+video)

Ελλάδα 20:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκρηκτικό το νέο KTM Super Adventure 1290 R (+video)

NEWSMOTO

Εκρηκτικό το νέο KTM Super Adventure 1290 R (+video)

NEWSMOTO

H ΚΤΜ παρουσίασε το σκληροπυρηνικό Super Adventure 1290 R το οποίο βάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη της περιπέτειας.

Advertisement
Advertisement

Αμέσως μετά την παρουσίαση της έκδοση S η KTM προχώρησε στην αποκάλυψη της κορυφαίας Super Adventure 1290 R για το 2023. Η μοτοσικλέτα περιπέτειας έχει στόχο να θέσει νέα όρια στην κατηγορία έχοντας στο DNA της τη φιλοσοφία του πραγματικού εξερευνητή.

Για το 2023 η μοτοσικλέτα αποκτά σημαντικές αναβαθμίσεις που θα τη βοηθήσουν να γίνει ακόμα πιο σκληροπυρηνική. Στον εξοπλισμό λοιπόν έχει προστεθεί το σύστημα πλοήγησης Turn-by-Turn+ το οποίο παρέχει περισσότερες δυνατότητες στον αναβάτη. Η 1290 R είναι εξοπλισμένη με την οθόνη TFT 7 ιντσών η οποία διαθέτει σύγχρονο σύστημα συνδεσιμότητας μέσω του KTMConnect με πολύ εύκολο μενού περιήγησης.

Advertisement
Advertisement

Στο τεχνικό κομμάτι, η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με τον ελαφρύτερο δικύλινδρο κινητήρα LC8 των 1.301 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 160 ίππους και 138 Nm ροπής. Συνοδεύεται από την πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών της KTM με αισθητήρα 6D της Bosch που προσφέρει traction control με ευαισθησία κλίσης, επιλογές οδήγησης, ABS στροφής, επιλογή Off-Road και πολλά ακόμα.

Οι αναρτήσεις είναι φυσικά της WP XPLOR με 48άρι πιρούνι εμπρός και πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω διαδρομής 220 χιλ. Τα φρένα είναι της Brembo, ενώ σε αντίθεση με το Super Adventure S οι αναρτήσεις δεν είναι ημιενεργητικές. Οι τροχοί είναι 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω από αλουμίνιο και συνεργάζονται με τα χωμάτινα ελαστικά Bridgestone AX41. Η νέα μοτοσικλέτα της KTM αναμένεται στις αρχές του 2023 να είναι διαθέσιμη.

Advertisement

Βίντεο της νέας 1290 R.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτο δείγμα της KTM RC 8C παραγωγής
Νέο KTM Super Adventure με ημι-ενεργητικές αναρτήσεις (+video)
Με Demo Mode η νέα KTM 890 Adventure