Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Honda που αγαπάει τις στροφές επιστρέφει το 2024 (+video)

Ελλάδα 11:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Honda που αγαπάει τις στροφές επιστρέφει το 2024 (+video)

NEWSMOTO

Η Honda που αγαπάει τις στροφές επιστρέφει το 2024 (+video)

NEWSMOTO

Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια η Honda επαναφέρει το εμβληματικό CBR600RR στην ευρωπαϊκή της γκάμα.

Advertisement
Advertisement

Η Honda αποφάσισε να κάνει ευτυχισμένους τους Ευρωπαίους μοτοσικλετιστές βάζοντας ξανά στην γκάμα της το ένα και μοναδικό CBR600RR για το 2024. Πρόκειται για μια supersport μοτοσικλέτα που «μύησε» αναβάτες σε κάθε γωνιά του κόσμου στη γρήγορη οδήγηση και είχε λείψει τόσο πολύ από τα δρώμενα τα τελευταία χρόνια.

Η Honda λοιπόν αποφάσισε να επαναφέρει στην γκάμα της την CBR600RR και μάλιστα με ένα πακέτο τεχνολογίας και απόδοσης καλύτερο από ποτέ. Ένα από τα βασικά στοιχεία της μοτοσικλέτας είναι ο αναβαθμισμένος κινητήρας και τα ηλεκτρονικά που είναι εμπνευσμένα από τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες της Honda.

Advertisement
Advertisement

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 599 κ.εκ. αποδίδει 121 ίππους στις 14.250 σ.α.λ. και 63 Nm ροπής στις 11.500 σ.α.λ. Το σύνολο συνεργάζεται με εκλεπτυσμένο σύστημα τροφοδοσίας Throttle by Wire και ποιοτικά ηλεκτρονικά που περιλαμβάνουν IMU μονάδα έξι αξόνων, πέντε προγράμματα οδήγησης, ρυθμιζόμενο Traction Control σε 9 επίπεδα, ABS Στροφής, συμπλέκτη ολίσθησης, ρυθμιζόμενο σύστημα φρένου του κινητήρα,  quickshifter και ρυθμιζόμενο σύστημα αποφυγής σούζας.

Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο περιμετρικό και οι αναρτήσεις είναι της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 χιλ. εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω. Τα φρένα είναι της Nissin η οποία μαζί με την Honda έχουν εξελίξει το νέο σύστημα ABS Στροφής το οποίο συνεργάζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αμορτισέρ τιμονιού (Honda Electronic Steering Damper).

Advertisement

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι η νέα CBR600RR διαθέτει και αεροδυναμικά φτερά για βελτίωση της σταθερότητας στις υψηλές στροφές παράγοντας μεγαλύτερη κάθετη δύναμη στις υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, στον εξοπλισμό συναντάμε οθόνη TFT με εύκολο μενού και χειρισμό από το τιμόνι, LED φώτα, ενώ η Honda έχει ετοιμάσει και το HRC Race Pack στον έξτρα εξοπλισμό ο οποίος μετατρέπει την CBR600RR σε ένα σπορ μοντέλο για χρήση σε πίστα.

Advertisement

Η νέα Honda CBR600RR αναμένεται στις αρχές του 2024 στην Ελλάδα.

Δείτε τη νέα CBR600RR.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποστολή newsmoto: Εκπληκτική η νέα Honda Hornet 1000
«Γάζωσε» στον πρώτο της αγώνα η Honda CR Electric
Μειώνει τις εκπομπές ρύπων η Honda με το νέο SH Vetro