Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ιταλικό χέρι άγγιξε το μοντέρνο Velocifero Jump (+video)

Ελλάδα 17:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιταλικό χέρι άγγιξε το μοντέρνο Velocifero Jump (+video)

NEWSMOTO

Ιταλικό χέρι άγγιξε το μοντέρνο Velocifero Jump (+video)

NEWSMOTO

Το Velocifero Jump είναι ένα πανέμορφο ηλεκτρικό mini bike με κινεζική ψυχή.

Advertisement
Advertisement

Η Velocifero είναι μια μικρή εταιρεία από την Ιταλία την οποία ίδρυσε ο γιος του δημιουργού της Italjet. Ο Αλεσάντρο Ταρταρίνι έχει αποδείξει τη σχεδιαστική του δεινότητα έχοντας αναλάβει να δημιουργήσει τη σειρά HP της Mondial η οποία συνδυάζει άψογα το μοντέρνο με το ρετρό. Η Velocifero έχει επικεντρώσει την προσοχή της στα μικρά ηλεκτρικά δίκυκλα διασκέδασης και χρηστικότητας, κυρίως για νέους αναβάτες με δυνατό όπλο τον ξεχωριστό σχεδιασμό.

Το πιο φρέσκο μοντέλο της είναι το Jump και το Jump Scrambler, ένα ηλεκτρικό mini bike το οποίο έχει πολύ ξεχωριστό σχεδιασμό και χρηστικό χαρακτήρα. Η εμφάνισή του, κυρίως στην έκδοση Scrambler είναι επηρεασμένη από τα off-road μοντέλα με ελαστικά διπλής χρήσης, χούφτες προστασίας στο τιμόνι και ψηλό φτερό τύπου enduro.

Advertisement
Advertisement

Το μικρό δίκυκλο είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα hub απόδοσης 5 kWh και 32 Nm ροπής που είναι σε θέση να χαρίσει τελική ταχύτητα 80 χλμ./ώρα στο Jump. Το μοντέλο της Velocifero είναι διαθέσιμο με μία ή δύο μπαταρίες σχετικά μικρής χωρητικότητας που χαρίζουν αυτονομία περίπου 170 χιλιομέτρων στο δίκυκλο (με δύο μπαταρίες). Το βάρος του Jump είναι στα 90 κιλά χωρίς την μπαταρία, ενώ μπορεί να μεταφέρει αναβάτη έως 100 κιλά.

Δυνατό σημείο της μικρής μοτοσικλέτας είναι τα περιφερειακά τα οποία είναι πολύ ποιοτικά. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω με ξεχωριστό δοχείο αζώτου το οποίο εδράζεται σε αλουμινένιο ψαλίδι. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και οι τροχοί 12 ιντσών με τα φρένα να έχουν κυματιστό δίσκο εμπρός και πίσω.

Advertisement

Το Velocifero Jump Scrambler σίγουρα είναι μια διασκεδαστική λύση αστικής μετακίνησης με όπλο τον ιδιαίτερο σχεδιαστικό του χαρακτήρα.

Advertisement

Δείτε δοκιμή του Velocifero Jump Scrambler.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το επόμενο project της BYD περιλαμβάνει ηλεκτρικό scooter (+video)
Η Honda κατεβαίνει στο πρωτάθλημα E-Xplorer με την ηλεκτρική CR Proto
Επανεκκίνηση για την MV Agusta στην Ελλάδα

Advertisement