Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Με άμμο από την έρημο η νέα KTM 450 Rally Replica (+video)

Ελλάδα 10:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με άμμο από την έρημο η νέα KTM 450 Rally Replica (+video)

NEWSMOTO

Με άμμο από την έρημο η νέα KTM 450 Rally Replica (+video)

NEWSMOTO

H ΚΤΜ ανακοίνωσε τα χαρακτηριστικά της νέας ready to race μοτοσικλέτας με άρωμα από Ντακάρ.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η KTM να μην κέρδισε το φετινό Rally Dakar, ωστόσο ήταν ξεκάθαρα μια από τις πρωταγωνίστριες στους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας. Η μοτοσικλέτα της ήταν ξανά πολύ ανταγωνιστική και αξιόπιστη δίνοντας τη δυνατότητα στους αναβάτες της να παλέψουν για κορυφαία αποτελέσματα.

Έχοντας τεράστια εμπειρία από τον σκληρό αγώνα της ερήμου, η KTM γνωρίζει καλά τι χρειάζεται για να ανταπεξέλθει μια μοτοσικλέτα σε αυτές τις συνθήκες. Πάνω σε αυτήν τη βάση κατασκεύασε τη νέα KTM 450 Rally Replica του 2025. Για την επόμενη χρονιά η KTM δίνει τη δυνατότητα σε 100 τυχερούς πελάτες της να αποκτήσουν την αγωνιστική ρεπλίκα του Dakar.

Η νέα 450 Rally έχει υποστεί μεγάλες αναβαθμίσεις από το 2020. Με νέο κινητήρα και πιο αιχμηρό πλαίσιο που αναπτύχθηκε από την KTM Factory Racing, είναι η πλησιέστερη έκδοση μιας εργοστασιακής μοτοσικλέτας παραγωγής που έχει υπάρξει ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Στην καρδιά του βρίσκεται ένας νέος μονοκύλινδρος κινητήρας 450 κ.εκ. Είναι εφοδιασμένος με νέας σχεδίασης κυλινδροκεφαλή SOHC, ενισχυμένο συμπλέκτη και ενισχυμένο κιβώτιο ταχυτήτων, που προσφέρει ανεβασμένη ισχύ και αξιοπιστία. Δύο ξεχωριστά ψυγεία φροντίζουν για την ψύξη εξασφαλίζοντας περισσότερη ψυκτική απόδοση για τον κινητήρα.

Νέο είναι και το πλαίσιο το οποίο έχει κατασκευαστεί από την εργοστασιακή ομάδα της KTM Racing. Στο πίσω μέρος έχουμε ένα αλουμινένιο ψαλίδι και ένα διπλό ρεζερβουάρ 16 λίτρων που παίζει το ρόλο του υποπλαισίου, ενώ μπροστά έχουμε ακόμα δύο ρεζερβουάρ που ανεβάζουν τη συνολική χωρητικότητα στα 34,5 λίτρα.

Οι αναρτήσεις είναι από την αγωνιστική σειρά της WP XACT PRO με αμορτισέρ τιμονιού της Scotts και οι τροχοί ελαφρού κράματος με ενισχυμένα κέντρα και ακτίνες. Τα φέρινγκ και η βάση του οργάνου πληροφοριών είναι από ανθρακονήματα, ενώ το σύστημα προβολέων είναι LED για καλύτερη απόδοση φωτισμού.

Advertisement

Οι παραγγελίες για το KTM 450 Rally Replica έχουν ξεκινήσει και μπορείτε να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα της μοτοσικλέτας στο δίκτυο συνεργατών της KTM.