Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Moto Guzzi: Παίρνει σειρά η V100 Stelvio

Ελλάδα 22:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Moto Guzzi: Παίρνει σειρά η V100 Stelvio

NEWSMOTO

Moto Guzzi: Παίρνει σειρά η V100 Stelvio

NEWSMOTO

Η Moto Guzzi φαίνεται πως έχει ξεκινήσει δοκιμές της καινούρια της adventure μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση πριν από δύο χρόνια της καταπληκτικής Moto Guzzi V100 Mandello, εκτός από ένα σύγχρονο νέο sport touring μοντέλο, ουσιαστικά σήμανε και την έναρξη μιας νέας σελίδας στην πλούσια ιστορία της μάρκας. Άλλωστε η παρουσίαση της Mandello στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Moto Guzzi είχε ακριβώς αυτήν την σημειολογία: να ενώσει το παρελθόν με το μέλλον.

Η V100 Mandello βρίσκεται πλέον στα καταστήματα του δικτύου της Piaggio στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά η Moto Guzzi έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει ήδη το δεύτερο μοντέλο βασισμένο στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Η καινούρια μοτοσικλέτα «πιάστηκε» από τις κατασκοπευτικές κάμερες των Ιταλών δημοσιογράφων στο Νοάλε να δοκιμάζεται στο δρόμο σε πρωτότυπη μορφή με ελαφρύ καμουφλάζ και είχαμε την πρώτη ευκαιρία να δούμε τη μορφή του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο V100 λογικά θα ονομάζεται Stelvio και θα είναι ο συνεχιστής του μοντέλου της δεκαετίας του 2000. Από τις εικόνες φαίνεται πως το μοντέλο ανήκει στην κατηγορία των Adventure κάτι που αποδεικνύεται από τις αναρτήσεις με τις μεγαλύτερες διαδρομές, τους ακτινωτούς τροχούς με 19άρα εμπρός ζάντα, μεγαλύτερη ζελατίνα προστασίας στο εμπρός μέρος και τα προστατευτικά σε κινητήρα και υποπλαίσιο.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο πάντως είναι στη μάσκα εμπρός το σύστημα ραντάρ που φαίνεται να έχει τοποθετήσει η Moto Guzzi. Το σύστημα αναμένεται να προσφέρει adaptive cruise control, σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου και πολλά ακόμα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος, εγκάρσια τοποθετημένος, υγρόψυκτος 1.042 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 115 ίππους και 105 Nm ροπής. Οι αναρτήσεις θα είναι και εδώ ηλεκτρονικές, ενώ μένει να δούμε αν θα τοποθετηθούν τα ενεργητικά αεροδυναμικά φτερά όπως στην V100 Mandello.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένας Τζεντάι στη σέλα της Moto Guzzi V100 (+video)
Moto Guzzi V7 Gucci/Palace: Σταυροδρόμι κουλτούρας και lifestyle
Ποιο είναι το επόμενο μοντέλο της Moto Guzzi;

Advertisement