Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 7:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Κατάρ: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Στην πίστα Lusail International Circuit πραγματοποιείται ο προτελευταίος γύρος του MotoGP για το 2023.

Advertisement
Advertisement

Φτάσαμε πλέον ένα βήμα πριν το τέλος μιας πολύ μακράς σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Το αγωνιστικό τριήμερο 17-19 Νοεμβρίου πραγματοποιείται ο προτελευταίος αγώνας στην πίστα Lusail του Κατάρ. Πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα στο καλεντάρι που γίνεται νύχτα, κάτω από τους προβολείς της κορυφαίας πίστας της Ντόχα.

Είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 15 χρόνια ο αγώνας του Κατάρ να ανοίγει το πρωτάθλημα MotoGP κάθε χρόνο, ωστόσο φέτος δεν έγινε κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι της πίστας αποφάσισαν να ανακατασκευάσουν μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων και ζήτησαν από την Dorna να μεταφέρουν τη διεξαγωγή του Grand Prix το Φθινόπωρο από την Άνοιξη που συνήθως γινόταν. Έτσι, το 2023 το Grand Prix του Κατάρ θα γίνει τον Νοέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Η μάχη για τον τίτλο καλά κρατάει και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε θρίλερ μέχρι το τέλος. Στη Μαλαισία η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα με τη διαφορά των Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μαρτίν να βρίσκεται στους 14 βαθμούς. Στον Αγώνα Sprint ο Μαρτίν επικράτησε του αντιπάλου του, ενώ στο κανονικό Grand Prix ο Μπανάια ήταν εκείνος που είχε το πάνω χέρι.

Advertisement

Ένα σημαντικό νέο που προέκυψε από τη Μαλαισία είναι ότι ο Μπανάια δέχτηκε προειδοποίηση για παράνομη πίεση στα ελαστικά του στον αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι ανάλογα επαναληφθεί θα έχει ποινή 3 δευτερολέπτων στον επόμενο αγώνα. Την ίδια ποινή έχει και ο Χόρχε Μαρτίν από τον αγώνα της Ταϊλάνδης.

Advertisement

Στο μεταγραφικό παζάρι τις τελευταίες ημέρες έχει επικρατήσει το σενάριο του Λούκα Μαρίνι να είναι ο εκλεκτός της Repsol Honda για αντικαταστάτη του Μαρκ Μάρκεθ.

Προβλέψεις MotoGP Κατάρ

Στο Κατάρ όλα θα είναι καινούρια για τους αναβάτες και τις ομάδες. Η άσφαλτος θα είναι καινούρια, η εποχή είναι διαφορετική, οι θερμοκρασίες διαφορετικές κάτι που σημαίνει ότι βαδίζουμε στο άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάλι οι Ducati θα έχουν τον πρώτο λόγο και ιδιαίτερα οι δύο διεκδικητές του τίτλου.

Advertisement

Ο Πέκο Μπανάια και ο Χόρχε Μαρτίν είναι φαβορί για τη νίκη και στο Κατάρ. Σίγουρα όμως θα έχουν και άλλους αναβάτες ανάμεσα στα πόδια τους, όπως οι Ένεα Μπαστιανίνι, Μάρκο Μπεζέκι και Άλεξ Μάρκεθ. Ιδιαίτερα ο Μπαστιανίνι μετά τη νίκη στη Μαλαισία δείχνει να έχει επιστρέψει σε κορυφαία κατάσταση και δεν αποκλείεται ξανά να κυριαρχήσει.

Δυνατοί επίσης αναμένεται να είναι οι Γιόχαν Ζάρκο και Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha. Οι αναβάτες της KTM και της Aprilia είχαν μέτρια παρουσία στη Μαλαισία και θέλουν να επιστρέψουν στη μάχη του βάθρου. Ιδιαίτερα ο Μπραντ Μπίντερ θα είναι ξανά στη μάχη του βάθρου.

Πρόγραμμα MotoGP Κατάρ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

14:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
19:00 – Δοκιμές

Σάββατο 18 Νοεμβρίου

14:00 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
14:40 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
15:05 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
19:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 19 Νοεμβρίου

16:00 – Αγώνας Moto3
17:15 – Αγώνας Moto2
19:00 – Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Μαλαισίας: Άνοιξε λογαριασμό ο Μπαστιανίνι
MotoGP Μαλαισίας Sprint: Δυναμίτης ο Άλεξ Μάρκεθ στη Sepang
MotoGP Ταϊλανδής: Τρομερή νίκη του Μαρτίν στο θρίλερ του Μπουριράμ