Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Μαλαισίας: Άνοιξε λογαριασμό ο Μπαστιανίνι

Ελλάδα 22:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Μαλαισίας: Άνοιξε λογαριασμό ο Μπαστιανίνι

NEWSMOTO

MotoGP Μαλαισίας: Άνοιξε λογαριασμό ο Μπαστιανίνι

NEWSMOTO

Ο Ένεα Μπαστιανίνι κέρδισε τον αγώνα της Sepang, ο Μπανάια άντεξε την πίεση του Μαρτίν.

Advertisement
Advertisement

Η πολύ άσχημη χρονιά του Ένεα Μπαστιανίνι έλαβε τέλος στη Μαλαισία μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Ιταλό αναβάτη. Ο Μπαστιανίνι πήρε μια εμφατική νίκη στη Sepang θυμίζοντας τον παλιό καλό εαυτό του που τον έφερε στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ο αγώνας δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις με τον Μπαστιανίνι να ξεκινάει πολύ καλά, να παίρνει την πρωτοπορία και τελικά με ανώτερο ρυθμό να κατακτά την πρώτη του νίκη με τα χρώματα της Ducati. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο νικητής του Αγώνα Sprint Άλεξ Μάρκεθ σε ένα αγωνιστικό τριήμερο που έδειξε ότι ανήκει στους κορυφαίους του grid.

Advertisement
Advertisement

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι διεκδικητές του πρωταθλήματος Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μαρτίν βρέθηκαν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα έχοντας τη δική τους μάχη. Τα αίματα άναψαν στον 4ο γύρο όταν ο Μαρτίν έκανε την κίνηση να περάσει τον αντίπαλό του, αλλά ο Μπανάια με αποφασιστικότητα αντιστάθηκε.

Από εκεί και έπειτα τα πράγματα ηρέμησαν, ο Μαρτίν δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τον Μπανάια και τελικά τερμάτισαν ο Ιταλός στο βάθρο και ο Ισπανός στην 4η θέση.

Advertisement

Η μάχη που περιμέναμε κράτησε για μερικές στροφές μόνο, αλλά έδειξε την αποφασιστικότητα και των δύο να επικρατήσουν. Η διαφορά πλέον στη βαθμολογία είναι 13 βαθμούς πηγαίνοντας στον προτελευταίο αγώνα του Κατάρ.

Advertisement

Στην 5η θέση τερμάτισε ο πολύ μαχητικός Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha, αφήνοντας τον Μάρκο Μπεζέκι στην 6η θέση και τον teammate του Φράνκο Μορμπιντέλι στην 7η θέση. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Μίλερ, Ντι Τζιαναντόνιο και Μαρίνι. Σημαντικότερες πτώσεις ήταν εκείνες των Μπραντ Μπίντερ και Αλέιξ Εσπαργκαρό.

Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα 17-19 Νοεμβρίου στην πίστα Losail του Κατάρ.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Μαλαισίας Sprint: Δυναμίτης ο Άλεξ Μάρκεθ στη Sepang
MotoGP Μαλαισίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Επίσημο MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ στην Gresini Ducati το 2024