Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Σκυμμένα κεφάλια σε Yamaha και Honda

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Σκυμμένα κεφάλια σε Yamaha και Honda

NEWSMOTO

MotoGP: Σκυμμένα κεφάλια σε Yamaha και Honda

NEWSMOTO

Οι δοκιμές στο Μιζάνο απογοήτευσαν τους αναβάτες της Yamaha και της Honda που περίμεναν πολύ περισσότερα.

Advertisement
Advertisement

Μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού τριημέρου στο Σαν Μαρίνο ακολούθησε τη Δευτέρα ένα πολύ κρίσιμο τεστ MotoGP για όλα τα εργοστάσια και ιδιαίτερα για τις Honda και Yamaha. Τα ιαπωνικά εργοστάσια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο τεχνικό επίπεδο των μοτοσικλετών τους με αποτέλεσμα οι αναβάτες τους να απαιτούν πλέον δραστικές λύσεις προκειμένου να είναι σε θέση να τα βάλουμε τις πανίσχυρες Ducati, τις Aprilia και τις KTM.

Στο τεστ του Μιζάνο λοιπόν τόσο η Honda όσο και η Yamaha έφεραν πολύ διαφορετικά πράγματα προκειμένου να τα αξιολογήσουν και να προχωρήσουν μπροστά για το 2024. Η Yamaha για τον Φάμπιο Κουαρταραρό είχε έναν εντελώς καινούριο κινητήρα τον οποίο σχεδίασε σε συνεργασία με τον πρώην μηχανικό της Formula 1 Λούκα Μαρμορίνι.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας ήταν μια βελτίωση σε σχέση με τον τωρινό ωστόσο ο Γάλλος πρωταθλητής του 2021 ήταν περισσότερο απογοητευμένος παρά αισιόδοξος. Ο Κουαρταραρό τόνισε μετά το τεστ ότι ο κινητήρας είναι φυσικά βελτιωμένος, αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενε. «Περιμέναμε περισσότερα! Αλλά πρέπει να αναλύσουμε καλύτερα τα δεδομένα. Για την ώρα πάντως δεν νιώθω κάποια μεγάλη διαφορά», είπε ο 24χρονος Γάλλος.

Advertisement

Από την άλλη, το HRC έφερε ένα ολοκαίνουριο πλαίσιο και πολλά εξαρτήματα καινούρια για τον Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός δήλωσε αργότερα ότι η καινούρια μοτοσικλέτα είναι διαφορετική και χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά δεν λύθηκαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση και έχουν να κάνουν κυρίως με την πρόσφυση στις εξόδους των στροφών.

Advertisement

«Δοκιμάσαμε τη νέα μοτοσικλέτα, είναι διαφορετική σε αίσθηση. Τα προβλήματα είναι τα ίδια δυστυχώς, η απόδοση είναι ίδια και πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο», ήταν τα λόγια του Ισπανού ο οποίος σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει τη Honda. Η πιθανότερη πάντως επιλογή για τον Μάρκεθ είναι η Gresini Ducati δίπλα στον αδερφό του Άλεξ, αλλά αυτό είναι κάτι που θα μάθουμε τις επόμενες εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Σαν Μαρίνο: Νίκη χρυσάφι του Μαρτίν, ηρωικό βάθρο ο Μπανάια
MotoGP Αυστρίας Sprint: Μπανάια τη νίκη μέσα στο χάος
MotoGP:Τέλος ο Μορμπιντέλι από τη Yamaha, στη θέση του ο Ρινς