Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Peugeot Tweet 200: Προσθέτει ποιότητα στην καθημερινότητα

Ελλάδα 22:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot Tweet 200: Προσθέτει ποιότητα στην καθημερινότητα

NEWSMOTO

Peugeot Tweet 200: Προσθέτει ποιότητα στην καθημερινότητα

NEWSMOTO

Το νέο Peugeot Tweet 200 συνδυάζει με ιδανικό τρόπο την πρακτικότητα και τη διασκέδαση στις αστικές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot Motocycles για πολλές δεκαετίες κυριάρχησε στις αγορές της Ευρώπης στην κατηγορία των scooters. Η εμπειρία και τεχνογνωσία όλων αυτών των ετών έχει βοηθήσει τους Γάλλους να κατασκευάσουν μοναδικά μοντέλα κατά καιρούς και κάποια από αυτά έγιναν σημείο αναφοράς σε σημαντικές κατηγορίες όπως εκείνη των 125 και των 200 cc.

Το πέρασμα στη σύγχρονη εποχή της Peugeot Motocycles δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει ποιοτικά, πρακτικά και στιλάτα scooters που συνεχίζουν την παράδοση της εταιρείας. Το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα της παράδοσης των Γάλλων στη συγκεκριμένη κατηγορίαείναι το νέο Tweet 200. Έχοντας διανύσει ήδη μια άκρως επιτυχημένη πορεία στις αγορές τα προηγούμενα χρόνια, στην πλήρως ανανεωμένη του έκδοση έρχεται για μια ακόμα φορά να θέσει τις βάσεις της επιτυχίας.

Advertisement
Advertisement

Με νέα σχεδιαστική προσέγγιση, αναβαθμισμένο κινητήρα, πλούσιο εξοπλισμό και άκρως διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά, το νέο Tweet 200 είναι έτοιμο να συνεχίσει την παράδοση του μοντέλου και να σκαρφαλώσει ξανά στην κορυφή.

Από όποια πλευρά κι αν κοιτάξεις το νέο Tweet 200 είναι αδύνατο να μην το συνδέσεις με την παριζιάνικη φινέτσα και τις λεπτομέρειες που έρχονται από τον κόσμο του αυτοκινήτου. Στο εμπρός μέρος ο προβολέας έχει μια vintage αισθητική σε πολυγωνικό σχήμα, ενώ στη μάσκα αυτό που ξεχωρίζει είναι τα DRL φώτα με τις χαρακτηριστικές τρεις «νυχιές» της Peugeot στα αυτοκίνητα.

Advertisement

Το ίδιο ξεχωριστή είναι και η ουρά με τα διαφανή τριγωνικά ενσωματωμένα φλας να είναι με διαφορά ότι πιο ιδιαίτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε scooter. Την εκλεπτυσμένη αισθητική του Tweet συμπληρώνουν οι σπορ ζάντες με τη διχρωμία ασημί/μαύρου, ενώ συνολικά το φινίρισμα είναι υψηλού επιπέδου αναδεικνύοντας την πολυτέλεια που έχει φέρει η Peugeot Motocycles στη νέα γενιά scooters της.

Advertisement

Ο κινητήρας του Peugeot Tweet 200 είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος 170 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 12,2 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 12,5 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Η μετάδοση γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT, ενώ την τροφοδοσία έχει αναλάβει σύγχρονος ηλεκτρονικός ψεκασμός. Το σύνολο είναι ομαλό και ροπάτο προσφέροντας άμεσες επιταχύνσεις και καλές επιδόσεις. Η κατανάλωση είναι επίσης ένα σημαντικό προσόν του μηχανικού συνόλου καθώς κυμαίνεται στο επίπεδο των 2,9 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Όπως σε όλα τα σύγχρονα μοντέλα της, έτσι και στο νέο Tweet 200 η Peugeot Motocycles έχει θέσει ψηλά τον πήχη της οδηγικής συμπεριφοράς. Το γαλλικό scooter είναι εξοπλισμένο με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης τα οποία συνεργάζονται με ατσάλινο πλαίσιο και τροχούς 16 ιντσών εμπρός και πίσω. Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους 226 χιλ. εμπρός και πίσω με ABS.

Advertisement

Η ευελιξία είναι το σημείο που κάνει το νέο Tweet 200 να ξεχωρίζει. Το scooter αλλάζει κατεύθυνση πολύ εύκολα, είναι σταθερό και πολύ προβλέψιμο στις αντιδράσεις του. Τα μόλις 120 κιλά του βοηθούν στο να έχει ανάλαφρη αίσθηση, ενώ και το χαμηλό ύψος σέλας στα 790 χιλ. αυξάνουν την αυτοπεποίθηση του αναβάτη.

Η γρήγορη γεωμετρία του πλαισίου το κάνουν διασκεδαστικό στις στροφές, ενώ στα δυνατά φρεναρίσματα το πιρούνι ανταποκρίνεται άψογα ακινητοποιώντας με σταθερότητα το scooter. Εύκολο, ευέλικτο και ασφαλές scooter για απροβλημάτιστη καθημερινή χρήση «Made in France».

Στο κομμάτι του εξοπλισμού, το νέο Tweet 200 διαθέτει επίπεδο πάτωμα για εύκολη επιβίβαση/αποβίβαση, LCD ψηφιακό πίνακα οργάνων, USB θύρα φόρτισης, σχάρα αποσκευών στο πίσω μέρος, γάντζος μεταφοράς τσαντών, LED φώτα και χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα για ένα jet κράνος.

Το νέο Peugeot Tweet 200 είναι ένα κομψό και ιδιαίτερο σχεδιαστικά scooter, με ροπάτο κινητήρα, εξαιρετική ευελιξία στο δρόμο και πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού. Είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την Standard και την GT. Η έκδοση Standard διαθέτει τρεις χρωματικές επιλογές (λευκό, μπλε και μαύρο) με τιμή στα 3.100 ευρώ, ενώ η έκδοση GT διαθέτει τον χρωματισμό Graphite Grey με πορτοκαλί λεπτομέρειες και τμή στα 3.200 ευρώ. Το Tweet 200 θα το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Peugeot Motocycles (Όμιλος Σαρακάκη).

Όλα τα στοιχεία του Peugeot Motocycles Tweet 200 ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot XP400: Γαλλική επανάσταση
Δοκιμή: Peugeot Tweet 125
Peugeot PM-01: Ο επόμενος urban legend των Γάλλων