Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Στην Ελλάδα οι πρώτες Honda CB650R και CBR650R με E-Clutch

Ελλάδα 8:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ελλάδα οι πρώτες Honda CB650R και CBR650R με E-Clutch

NEWSMOTO

Στην Ελλάδα οι πρώτες Honda CB650R και CBR650R με E-Clutch

NEWSMOTO

Η Honda τοποθέτησε το πρωτοποριακό σύστημα E-Clutch σε δύο τετρακύλινδρες σπορ μοτοσικλέτες της για το 2024.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα μοντέλα της Honda για το 2024 είναι πολλά και σίγουρα ενδιαφέροντα. Ωστόσο, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έφερε η Honda το 2024 ήταν το σύστημα E-Clutch. Το σύστημα είναι ένα ενδιάμεσο στάδιο ενός quickshifter, του κλασικού κιβωτίου ταχυτήτων με συμπλέκτη και του συστήματος DCT της Honda φέρνοντας νέα δεδομένα στη χρηστικότητα της καθημερινής οδήγησης.

Το σύστημα μετάδοσης E-Clutch λειτουργεί ως ένα παραδοσιακό κιβώτιο ταχυτήτων μόνο που ο συμπλέκτης στην περίπτωση του συστήματος της Honda μπορεί είτε να χρησιμοποιηθεί, είτε όχι. Ο αναβάτης δηλαδή μπορεί για παράδειγμα να «κουμπώσει» την πρώτη σχέση στο κιβώτιο χωρίς να χρησιμοποιήσει τον συμπλέκτη ή να κατεβάσει σχέσεις χωρίς να χρησιμοποιήσει τον συμπλέκτη, πατώντας απλά τον λεβιέ των ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

 

Αν το θελήσει επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει κανονικά τον συμπλέκτη όπως σε θα έκανε σε κάθε συμβατικό σύστημα. Στις επιλογές που έχει ο αναβάτης για να ρυθμίσει στα μέτρα του το σύστημα η Honda έχει προσθέσει τις επιλογές Hard, Medium και Soft για την αίσθηση στον λεβιέ, ενώ αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν τόσο στο ανέβασμα όσο και στο κατέβασμα των σχέσεων.

Advertisement

Τα πρώτα μοντέλα που τοποθετήθηκε το σύστημα είναι τα Honda CB650R και CBR650R του 2024. Το naked μοντέλο από τη μία, τεχνικά διατηρεί τον δυναμικό του χαρακτήρα χάρη στον τετρακύλινδρο κινητήρα των 649 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 95,2 ίππους και 63 Nm ροπής. Το σύνολο συνεργάζεται με ηλεκτρονικό γκάζι και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης.

Advertisement

Από την άλλη, η CBR650R είναι η supersport έκδοση της μεσαία σπορ μοτοσικλέτας με τον κινητήρα να είναι ίδιος με εκείνον του CB650R. Οι αναρτήσεις είναι της Showa και στα ηλεκτρονικά συναντάμε επίσης σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ενώ τα φρένα είναι της Nissin με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες και ABS.

Το νέο CB650R, μαζί με το CBR650R είναι τα πρώτα μοντέλα που τοποθετεί η Honda το νέο σύστημα E-Clutch. Η τιμή της CB650R με το E-Clutch έχει οριστεί στις 9.950 ευρώ (9.450 ευρώ χωρίς το σύστημα), ενώ η τιμή της CBR650R με E-Clutch είναι 10.490 ευρώ (9.990 ευρώ χωρίς το σύστημα).

Advertisement

Δείτε το νέο CBR650R.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η τιμή της Honda NX500 (+video)
Δέκα μοτοσικλέτες της Honda που μπορείς να αγοράσεις σήμερα με σοβαρό όφελος
Μειώνει τις εκπομπές ρύπων η Honda με το νέο SH Vetro