NEWSMOTO

Streetfighter επίθεση ετοιμάζει η Honda

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Streetfighter επίθεση ετοιμάζει η Honda

NEWSMOTO

Streetfighter επίθεση ετοιμάζει η Honda

NEWSMOTO

Η Honda ετοιμάζει απάντηση στην κατηγορία των Hypernaked τοποθετώντας τον κινητήρα της Fireblade στο CB1000R επόμενης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Η Honda πριν από μερικές εβδομάδες μπορεί να παρουσίασε το αναβαθμισμένο της CB1000R για το 2023, ωστόσο οι Ιάπωνες φαίνεται πως δουλεύουν ήδη εντατικά στην επόμενη γενιά του μοντέλου. Τα τελευταία χρόνια η Honda είχε κάνει στροφή σε μια πιο ρετρό στιλιστική άποψη του naked μοντέλου της, κάτι που δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό.

Από ότι φαίνεται οι Ιάπωνες αφουγκράστηκαν τη γνώμη του κοινού και αναμένεται να κάνουν στροφή προς μια πιο σύγχρονη δομή της επερχόμενης μοτοσικλέτας. Η καινούρια CB1000R την οποία ετοιμάζει για το 2024 (ή το 2025) η Honda αναμένεται να ακολουθήσει σχεδιαστικά την νεοεισαχθείσα Hornet CB750. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της μοτοσικλέτας θα είναι η προσθήκη των αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέδια που έχουν διαρρεύσει φαίνεται πως έχουν προστεθεί στη μοτοσικλέτα αεροδυναμικά φτερά τα οποία εκτός από την οπτική αναβάθμιση προσφέρουν και αυξημένη κάθετη δύναμη.

Ο κινητήρας του νέου CB1000R θα αντικατασταθεί με εκείνον του CBR1000RR. Ο τετρακύλινδρος των 999 κ.εκ. θα εγκαταλείψει τους 145 ίππους του υπάρχοντος μοντέλου και να σκαρφαλώσει στους 180 ίππους για να μπορέσει να σταθεί δίπλα στον έντονο ανταγωνισμό των Ducati Streetfighter V4, BMW M1000R και KTM Super Duke 1290R.

Advertisement

Από τα σχέδια μπορούμε να διακρίνουμε ένα νέο ψαλίδι, εμφανώς πιο ενισχυμένο σε σχέση με το υπάρχον. Θα συνεχίσει να είναι μονόμπρατσο, αλουμινένιο, αλλά θα είναι μακρύτερο και πιο συμπαγές για να αντέξει την έξτρα ισχύ του κινητήρα. Η έδραση του αμορτισέρ θα αλλάξει θέση με στόχο να βελτιωθεί η ισορροπία, αλλά και το σύστημα εξάτμισης του νέου κινητήρα. Το 2023 όπως όλα δείχνουν θα είναι η τελευταία χρονιά του Neo-Retro CB1000R καθώς η Honda αλλάζει σελίδα στο κορυφαίο της streetfighter.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda: Μετά τη Hornet έρχεται η Transalp
Έρχεται τουριστική έκδοση της Honda Rebel 1100; (+video)
Ποιο είναι το φτηνότερο και ποιο το ακριβότερο μοντέλο της Honda