Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Suzuki V-Strom 800RE: Πόση διαφορά κάνει ένα γράμμα; (+video)

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Suzuki V-Strom 800RE: Πόση διαφορά κάνει ένα γράμμα; (+video)

NEWSMOTO

Suzuki V-Strom 800RE: Πόση διαφορά κάνει ένα γράμμα; (+video)

NEWSMOTO

Ποιες είναι οι διαφορές του νέου Suzuki V-Strom 800RE σε σχέση με το 800 DE.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές ημέρες η Suzuki παρουσίασε την πιο all-around έκδοση της V-Strom 800DE φέρνοντας ακόμα περισσότερους αναβάτες στο δημοφιλές μοντέλο. Το V-Strom 800RE δεν είναι απλά μια μοτοσικλέτα με ένα διαφορετικό γράμμα στο λογότυπό της, είναι ουσιαστικά μια εντελώς διαφορετική μοτοσικλέτα διαχωρίζοντας τη θέση της από την πιο χωμάτινη DE.

Δύο είναι εκείνες οι αλλαγές που κάνουν την έκδοση RE να ξεχωρίζει σε σχέση με την DE. Η πρώτη είναι η θέση οδήγησης και κατ’ επέκταση η εργονομία της μοτοσικλέτας που δημιουργεί ένα πολύ χρηστικό περιβάλλον στον αναβάτη.

Για να επιτευχθεί αυτό η Suzuki μείωσε το ύψος της σέλας στα 825 χιλ. μετακίνησε 14 χιλ. πιο πίσω και 7 χιλ. πιο πάνω τα μαρσπιέ και τα επένδυσε με ελαστικό κάλυμμα. Παράλληλα, τοποθέτησε ένα καινούριο πιο στενό τιμόνι κατά 15 χιλ. πιο χαμηλά (13 χιλ.) και πιο μακριά από το σώμα του αναβάτη (23 χιλ.), ενώ μεγάλωσε σημαντικά την ζελατίνα προστασίας η οποία είναι και ρυθμιζόμενη.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο στοιχείο που ξεχωρίζει στην V-Strom 800RE είναι οι αναρτήσεις και οι τροχοί. Η Suzuki συνεχίζει να εμπιστεύεται στα συστήματα της Showa, ωστόσο αυτήν τη φορά οι διαδρομές είναι σαφώς μικρότερες στα 150 χιλ. με τις ρυθμίσεις να περιορίζονται στην προφόρτιση.

Advertisement

Οι τροχοί από την άλλη είναι χυτοί με διαστάσεις 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα πιο «ασφάλτινο» οδηγικό περιβάλλον προσανατολισμένο στις καθημερινές διαδρομές στην πόλη, στο ταξίδι και στις ήπιες εκτός δρόμου περιπέτειες.

Advertisement

Ο κινητήρας του V-Strom 800RE παραμένει ο δικύλινδρος σε σειρά 776 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 84,3 ίππους και 77 Nm ροπής. Συνοδεύεται από σύγχρονο σύστημα τροφοδοσίας με τρεις επιλογές οδήγησης, ρυθμιζόμενο traction control, ρυθμιζόμενο ABS και quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων. Όλα ρυθμίζονται από την ψηφιακή οθόνη 5 ιντσών με εύκολο χειρισμό από το τιμόνι.

Η νέα Suzuki V-Strom 800RE σύντομα θα είναι διαθέσιμη με την τιμή να είναι χαμηλότερη από εκείνη του V-Strom 800DE (12.195 ευρώ).

Το νέο V-Strom 800RE.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το μέλλον της Suzuki είναι γεμάτο μπαταρίες και υδρογόνο
Αυτή είναι η Suzuki V-Strom 800RE (+video)
Ακόμα δεν το είδαμε… GSX-8R το βαφτίσαμε (+video)