Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Θα δούμε στην EICMA το νέο KTM 990 Duke;

Ελλάδα 20:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα δούμε στην EICMA το νέο KTM 990 Duke;

NEWSMOTO

Θα δούμε στην EICMA το νέο KTM 990 Duke;

NEWSMOTO

Η KTM πιέζει την εξέλιξη του νέου 990 Duke για να κάνει το μεγάλο «μπαμ» στην EICMA 2023.

Advertisement
Advertisement

Η KTM είναι έτοιμη να επιστρέψει φέτος στην έκθεση EICMA και αναμένεται να το κάνει με βρόντο. Η αυστριακή μάρκα έχει ετοιμάσει σπουδαία πράγματα στο περίπτερό της, ανάμεσα στα οποία είναι η παρουσίαση νέων μοντέλων.

Εκείνο που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον χώρο της KTM είναι το καινούριο 990 Duke. Το συγκεκριμένο naked δεν είναι τυχαίο καθώς αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της KTM πριν από μία δεκαπενταετία, δημιουργώντας τον δικό του μύθο χάρη στον εκρηκτικό V2 κινητήρα του και τα κορυφαία περιφερειακά του.

Advertisement
Advertisement

Το καινούριο streetfighter από τις αρχές του 2023 μας έχει απασχολήσει με διάφορες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και πλέον εμφανίστηκε να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους με καμουφλάζ. Η καινούρια μοτοσικλέτα στο μεγαλύτερο μέρος της είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με την 890 Duke, κάτι που αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες εικόνες.

Για αρχή, η μάσκα στο εμπρός μέρος αποτελείται από δύο στοιχεία με πιο μικρούς προβολείς, ενώ η ουρά δεν μπορεί να γίνει διακριτή καθώς η μοτοσικλέτα ήταν εξοπλισμένη με πλαϊνές τσάντες. Το ψαλίδι είναι καινούριο, οι τροχοί είναι διαφορετικοί σε σχέση με το 890 Duke, ενώ τα μοναδικά κοινά στοιχεία με το υπάρχον μοντέλο είναι οι καθρέπτες και το υποπλαίσιο.

Advertisement

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, για την ώρα δεν γνωρίζουμε τίποτα. Μπορούμε να εικάσουμε ωστόσο ότι η ισχύς θα είναι κοντά στους 130 ίππους, οι αναρτήσεις θα είναι της WP Apex και τα φρένα της Brembo. Υπομονή μέχρι την EICMA τον Νοέμβριο.

Advertisement

photo credit: RideApart

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιστεύει στο Hard Enduro η KTM
Πρώτες εικόνες του scooter της KTM
Η μεγάλη επιστροφή της KTM 790 Adventure (+video)