Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha MT-09 SP MY2021: Η ανάρτηση κάνει τη διαφορά

Ελλάδα 21:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Yamaha MT-09 SP MY2021: Η ανάρτηση κάνει τη διαφορά

NEWSMOTO

Yamaha MT-09 SP MY2021: Η ανάρτηση κάνει τη διαφορά

NEWSMOTO

Οι special εκδόσεις είναι αυτές που ξεχωρίζουν και η Yamaha είναι ένας κατασκευαστής που ξέρει να τις κάνει να δικαιολογούν το όνομά τους.

Advertisement
Advertisement

SP, κοινώς Sport Production, άρα sport καταβολές και χαρακτήρας. Όλα μαζί φέρνουν στην επιφάνεια ένα μοντέλο που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τη βασική του έκδοση, απευθυνόμενο στο κοινό που επιζητεί το απόλυτο. Το ΜΤ-09 SP του 2021 είναι ακριβώς αυτό και δεν περιορίζεται σε χρώματα και λεπτομέρειες στο φινίρισμα αλλά προχωράει σε βάθος τη διαφοροποίησή του. Βασίζεται στο επίσης νέο ΜΤ-09 και κάνει το βήμα παραπέρα προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναβάτη που ψάχνει κάτι ακόμα πιο καλά στημένο στο δρόμο, κάτι δηλαδή που να ανταποκρίνεται έτσι όπως πρέπει όταν τα αίματα ανάψουν για τα καλά.

Με νέο κινητήρα αυξημένης χωρητικότητας και ιπποδύναμης, νέο αλουμινένιο πλαίσιο deltabox και μια πλήρη φαρέτρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων, το SP σίγουρα βάζει τα δύσκολα στον ανταγωνισμό. Οι αλλαγές και βελτιώσεις που έχει δεχθεί το μοντέλο είναι πολλές και μπορείτε να τις δείτε στην παρουσίαση του βασικού ΜΤ-09 εδώ. Το SP υιοθετεί όλες αυτές τις σημαντικές βελτιώσεις και αλλαγές, αλλά διαθέτει επιπρόσθετα και όλα αυτά που θα διαβάσετε στη συνέχεια

Advertisement
Advertisement

Πιρούνι ΚΥΒ κορυφαίων προδιαγραφών

Με καλάμια διαμέτρου 41mm και “σκληρή” επίστρωση DLC, είναι πλήρως ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση και τις αποσβέσεις επαναφοράς και συμπίεσης, επιτρέποντας στον αναβάτη να το ρυθμίζει ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, οδικές και οδηγικές. Επιπλέον, διαθέτει ρυθμιστές απόσβεσης συμπίεσης χαμηλής και υψηλής ταχύτητας, για ρύθμιση με απόλυτη ακρίβεια.

Advertisement

Αμορτισέρ Öhlins

Advertisement

Προσφέρει δυνατότητα πλήρους ρύθμισης της απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς, όπως επίσης και απομακρυσμένο ρυθμιστή προφόρτισης του ελατηρίου του. Η υπογραφή της Ohlins φτάνει από μόνη της για να κάνει την αισθητή διαφορά και να δώσει στον αναβάτη την αίσθηση και τη συμπεριφορά που επιθυμεί.

Cruise Control

Advertisement

Εκτός από τα ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα που περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό του βασικού MT-09, η έκδοση SP διαθέτει επιπρόσθετα σύστημα Cruise Control. Ενεργοποιείται κατά βούληση όταν κινούμαστε με ταχύτητα άνω των 50Km/h και στο κιβώτιο έχουμε μία από τις τελευταίες τρεις σχέσεις (4η, 5η, 6η). Η αυξομείωση της επιλεγμένης ταχύτητας κίνησης έχει βήμα της τάξης των 2Km/h. Tο σύστημα απενεργοποιείται όταν ο αναβάτης πατήσει φρένο ή συμπλέκτη, όπως επίσης και όταν ανοίξει το γκάζι.

Σέλα με διπλές ραφές

Με διπλές ραφές και γαζιά αντίθετων χρωμάτων, η σέλα –καθώς και η συνολική εργονομία– έχει αναπτυχθεί στη βάση του “Kanno Hyoka”, δηλαδή μέσω της αξιολόγησης των ίδιων των αναβατών.

Ψαλίδι

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που είναι αποκλειστικό για το MT-09 SP είναι το φινίρισμα του ψαλιδιού, το οποίο διαθέτει βουρτσισμένη και ανοδιωμένη επιφάνεια. Σύμφωνα με τη Yamaha, ταιριάζει καλύτερα με το Crystal Graphite του πλαισίου και μαζί με άλλες λεπτομέρειες, όπως το κίτρινο ελατήριο του αμορτισέρ και το μαύρο γρανάζι κίνησης, ενισχύει την όλη sport εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Αποκλειστικά χρώματα και γραφικά

Το αποκλειστικό νέο χρώμα του SP έχει επιρροές από το Icon Performance του R1M. Χαρακτηρίζεται από πολλές αποχρώσεις μπλε/μαύρου στο ρεζερβουάρ και στους αεραγωγούς και το φινίρισμα ενισχύεται με τα ενιαία γραφικά που αποτυπώνονται μέσω εκτύπωσης με εμβάπτιση.

Χαρακτηριστικά του SP με μια ματιά

  •  Πιρούνι ΚΥΒ USD 41mm
  •  Aμορτισέρ Öhlins
  •  Σύστημα Cruise Control
  •  Σέλα με διπλές ραφές
  •  Ψαλίδι από ανοδιωμένο βουρτσισμένο αλουμίνιο
  •  Ειδικά χρώματα Icon Performance εμπνευσμένα από YZF-R1M
  •  Μαύρη ανοδείωση σε μανέτες, τιμόνι και πίσω γρανάζι
  •  Διάφανα δοχεία υγρού φρένων μπρoστά και πίσω

To νέo MT-09 SP θα είναι διαθέσιμo στους αντιπροσώπους της Yamaha στην Ευρώπη από το Μάρτιο του 2021 και σε τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί για την ώρα. Όπως και όλη η οικογένεια ΜΤ, θα συνοδεύεται από μια μεγάλη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό, επιτρέποντας έτσι σε κάθε αναβάτη να δημιουργήσει τη δική του μοναδική μοτοσυκλέτα.

Αυτή η συνεχώς εξελισσόμενη γκάμα περιλαμβάνει τόσο εξαρτήματα που βελτιώνουν τις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας, καθώς και την προστασία και άνεση του οδηγού, όσο και αξεσουάρ αισθητικής αναβάθμισης.

Διαβάστε επίσης:

Suzuki GSX-R1000R 100th Anniversary: Επετειακό GSX-R και τα 35 χρόνια ιστορίας του

Voge LX300GY Rally: Ένα προσιτό On/Off

Triumph Street Triple 765 RS: Με DNA από το MotoGP!