Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha: Προσομοιωτής σε βοηθάει να διαλέξεις μοτοσικλέτα (+video)

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yamaha: Προσομοιωτής σε βοηθάει να διαλέξεις μοτοσικλέτα (+video)

NEWSMOTO

Yamaha: Προσομοιωτής σε βοηθάει να διαλέξεις μοτοσικλέτα (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha παρουσίασε στην Ιαπωνία έναν ρομποτικό προσαρμογέα θέσης οδήγησης σε μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα προβλήματα των αναβατών όταν είναι να αγοράσουν μοτοσικλέτα είναι το μέγα ερώτημα: «Θα μου ταιριάζει;». Αυτός είναι ο λόγος που πάντα όταν βρίσκεται κανείς σε αναζήτηση νέας μοτοσικλέτας θα πρέπει να κάνει ένα test ride πριν προβεί σε κάποια αγορά προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος αν όντως του κάνει ή όχι το συγκεκριμένο μοντέλου που θέλει να βάλει στο γκαράζ του.

Η Yamaha, με έναν νέο προσομοιωτή έρχεται να λύσει και αυτό το πρόβλημα. Ο Motolator, όπως ονόμασε η Yamaha το ρομποτικό μηχάνημα, είναι σε θέση να ρυθμίσει όλες τις εργονομικές παραμέτρους προκειμένου ο αναβάτης να βολευτεί καλύτερα πάνω στη μοτοσικλέτα.

Advertisement
Advertisement

Η σέλα, το τιμόνι, τα μαρσπιέ, το μέγεθος του ρεζερβουάρ, όλα ρυθμίζονται με στόχο ο αγοραστής να βρει την ιδανική θέση οδήγησης που του αρέσει και τελικά να επιλέξει τον τύπο της μοτοσικλέτας που τον βολεύει περισσότερο.

Το Motolator είναι πολύ χρήσιμο και για αγωνιστικές ομάδες καθώς οι αναβάτες θα μπορούν χωρίς να σπαταλήσουν περιττό χρόνο και εξαρτήματα, να επιλέξουν τη θέση οδήγησης που τους αρέσει. Αν το πάμε και ένα βήμα παραπάνω θα λέγαμε ότι το σύστημα θα μπορεί μελλοντικά να γίνει ένα εργαλείο δημιουργίας της δικής σου μοτοσικλέτας. Ο αναβάτης δηλαδή να «σχεδιάζει» τη δική του ιδανική θέση οδήγησης και να παραγγέλνει στη Yamaha τη μοτοσικλέτα που θέλει ακριβώς. Αυτό όμως ας το αφήσουμε για το μέλλον…

Advertisement

Το Motolator παρουσιάστηκε στο Sci-Fi Prototyping Exhibition της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Yamaha, το επόμενο στάδιο προσομοίωσης είναι να μπορεί να προσαρμόσει ο αναβάτης συστήματα όπως η απόκριση του γκαζιού, η προοδευτικότητα των φρένων, η επέμβαση των ηλεκτρονικών και πολλά ακόμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένας Ινδός κυνηγός από την Royal Enfield (+video)
Μία BMW R1250GS αφιερωμένη στο International GS Trophy 2022
Daytona M9 L50: Πολλαπλών ηλεκτρικών χρήσεων